Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Palackba zárt üzenetet talált egy gyulai család a házfelújítás során

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. szeptember 21. 14:00
Palackba zárt üzenetet talált egy gyulai család a házfelújítás során
 Hamar sikerült  az első tulajdonosok nyomára akadniuk

Mesébe illő történet esett meg egy gyulai családdal néhány hete, amikor házuk felújítása során a lábazatban találtak egy nagyjából ötvenéves levelet. A megtaláló lapunknak elmondta: fontos volt számukra hogy felkutassák a kedves üzenet szerzőjét, és hamar sikerült is az első tulajdonosok nyomára akadniuk.

Pallag-Fazekas Judit lapunknak elmondta, házuk nemrég lábazatfelújításon esett át, melynek során egy palack esett ki a téglák közül. 

– A férjem találta meg az üveget, abba volt belehajtogatva egy boríték, amin szerepelt egy név és egy évszám: 1975. augusztus – kezdte történetüket. A levélből kiderült, hogy kik kezdték el építeni a házat a Temesvári úton. 

– Nagyon fontosnak tartottam, hogy megtaláljam a leszármazottaikat vagy akár őket magukat. Felvettem a kapcsolatot a gyerekekkel, és kiderült, hogy az üzenet írói már elhunytak.

A levélben a házzal és az adott korral kapcsolatos érdekességek olvashatók. Azzal kezdődik, hogy a szerzője elmondja, a házat Török Zsigmond és neje kezdte építeni, sok pénzt igényelt, de gyermekeik is segítettek. A család Erzsikéjét is megemlítik, aki nem volt ugyan vérrokon, de beleolvadt a a közösségbe. A levél írója azt is hozzáteszi, hogy a beat és a rockmuzsika hódít abban az időszakban, amikor a ház épül, és kiemeli, hogy a férfiak épp hosszú hajat kezdtek növeszteni, a nők pedig maxi ruhát hordanak. A levél megtalálóját arra kéri, nézzen körül a városában, és figyelje meg, mi változott meg az ötven évvel ezelőttiekhez képest. 

– Mi már azóta a második tulajdonosok vagyunk, tehát nem az építőktől vásároltuk a házat. Mivel nem történtek túl nagy változások az elmúlt ötven évben az ingatlanon, senki nem találta meg a levelet korábban.

Mint megtudtuk, a levél írójának gyermekei emlékeztek az évtizedekkel korábban írt üzenetre, amelyből másolatot kaptak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)