Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Válassz felkészült könyvelőt!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. augusztus 03. 17:00
Válassz felkészült könyvelőt!
Kutás Vanda közgazdász, mérlegképes könyvelő szerint a jó szakember kommunikatív

Kutás Vanda

Fotó: Gyulai Hírlap 

A könyvelőnek nem az a dolga, hogy szimpatikussá tegye a jogszabályokat, hanem hogy segítsen az ügyfelének eligazodni a szabályok között, betartani azokat annak érdekében, hogy biztonságosan működtethesse a vállalkozását – vallja Kutás Vanda mérlegképes könyvelő.

A közgazdász szakember több mint tizenhat éve könyvelő; Gyulán, a piros házban négy éve dolgozik két kolléganőjével. A könyvelőiroda főként kis- és középvállalkozásoknak könyvel, ügyfeleik között társadalmi szervezetek, szolgáltatást nyújtó vállalkozások, építőipari, kereskedelmi és vendéglátóipari cégek is vannak.

Kutás Vanda kiemelte, munkatársaival folyamatosan fejlesztik magukat, hogy naprakész legyen a tudásuk. Elmondta, a könyvelés mellett két éve a felnőttoktatás keretében tanít számviteli, pénzügyi és adózási ismereteket, ami szintén segít abban, hogy a szakma minden területén szinten tartsa a tudását.

A szakember a jó együttműködés érdekében azt is fontosnak tartja, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki az ügyfeleivel, ezért rendszeresen egyeztet velük.

– Azt javaslom a vállalkozóknak, hogy olyan könyvelőt keressenek, aki kommunikatív, és nem a postaládába kéri a könyvelési anyagot. Az ügyfélnek ugyanis tisztában kell lennie a kötelezettségeivel, hiszen azok elsősorban nem a könyvelőt, hanem a társaság képviselőjét, illetve a vállalkozót terhelik, őket büntetik meg, ha nem a jogszabályoknak megfelelően működtetik a vállalkozásukat – fejtette ki.

Fotó: Gyulai Hírlap 

Mint fogalmazott, a „futószalagon könyvelés” a jelenlegi adókörnyezetben nem működik, a könyvelőnek muszáj együttműködnie a vállalkozóval, hogy számára együtt találják meg a legmegfelelőbb gazdálkodási formát.

Arról is beszélt, hogy irodája együttműködik egy komoly pályázatíró céggel, több ügyfelének is segítettek már abban, hogy sikeresen pályázzanak.

Az új katatörvény kapcsán megjegyezte, a szeptember elsejével életbe lépő változások rengeteg munkát adnak a könyvelőknek. Mint ismertette, a katás egyéni vállalkozók többféle döntést hozhatnak: megszüntethetik a vállalkozásukat, bejelentkezhetnek az új katarendszerbe, vagy átléphetnek az átalányadózásba, illetve a tételes költségelszámolás rendszerébe.

Elmondta, a rövid határidő miatt könnyebb helyzetben vannak azok a könyvelők, akik az átalányadótól a kiván át a társasági adóig valamennyi adózási formában jártasak.

Tudásalapú, megfontolt döntéseket kell hozni – hangsúlyozta.

Kutás Vandának a Gyulai Hírlapban hamarosan sorozata indul, amelyben az aktualitásokról lesz szó.

Elérhetőség: Temesvári út 57. (volt Regi-udvar), 2/10-es iroda. Telefonszám: 06-20/367-3222. E-mail: szamvitelmax@gmail.com.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)