Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A külterületi utak felújítása volt az interpellációs óra egyik témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterHÍREK • 2022. június 30. 14:15
A külterületi utak felújítása volt az interpellációs óra egyik témája
A gyulai képviselő-testület június 30-i ülésén egy csőtörés is szóba került

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött a gyulai képviselő-testület ülése június 30-án a városháza dísztermében. A tanácskozáson a szelektív szigetek, egy csőtörés, valamint útfelújítások is szóba kerültek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A nap első kérdezője Vigné Fábián Diána (Gyulai Városbarátok Köre) volt, aki négy témával érkezett az ülésre. Elsőként a „Lila” iskola melletti fitneszparkról érdeklődött, ahol több helyen kinőtt a gaz, elhanyagolt a környezet, ezért szeretné, ha kavicsot terítenének a területre.

Kérdezett a Budapest körút 1-es és 2-es lépcsőház közötti járdasorról, amely több helyen megsüllyedt, balesetveszélyes, ezért szeretnék, ha helyreállítanák, illetve a lakótelep egyéb járdáit megszabadítanák a gaztól.

A képviselő a belső-törökzugi szökőkútról is interpellált, amely sok lakónak hiányzik. Arra volt kíváncsi, hogy van-e lehetőség megjavítani a szökőkutat. Utolsó kérdésében a belső-törökzugi ABC mellett található szelektív szigetről beszélt, amely annak ellenére folyamatosan rossz állapotban van, hogy már heti négyszer szállítják el onnan a szemetet, így megoldást szeretne arra, hogy illetéktelenek ne hordhassák oda a hulladékot.

Vigné Fábián Diána

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A felvetésekre Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezetője válaszolt. Mint mondta, a fitneszparkot és a járdát július 15-ig rendbe hozzák.

A szökőkút kapcsán kifejtette, hogy a testet azért szerelték le, mert teljesen szétesett, a javítás legalább 4-5 millió forintos költség lenne.

Kiemelte: a szelektív szigetet kamera figyeli, így nyomon tudják követni a szemétlerakást, de a legnagyobb gondot az jelenti, hogy teherautóval állnak oda néhányan, sok esetben nem is szelektíven rakják le a hulladékot, de megfelelő használat esetén a lakótelepen található két sziget elegendő volna az ott lakóknak.

A következő interpelláló Kiss Tamásné (Fidesz) volt, aki a Duzzasztó utcáról érdeklődött, ahol nemrégiben csőtörés történt, a lakosok pedig a munkálatok miatt nem tudnak bemenni az utcába gépkocsival. Arra kíváncsiak, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok.

Kiss Tamásné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Daróczi László válaszából kiderült, hogy egy csőtörés rendbetétele maximum egy-két napot venne igénybe, de a terület feltárásakor kiderült, hogy a hiba egy több mint 30 méter hosszú vasvezetéket érint, amelyet teljesen cserélni kell. A jelenlegi álláspont az, hogy a jövő hét végére befejeződhetnek a munkálatok, illetve hozzátette, hogy a csőcseréről tájékoztatták a rendőrséget, tűzoltókat és a mentőket is, így őket sem érné meglepetésként a lezárás egy esetleges kivonulás során.

Az utolsó kérdező Ökrös István (Fidesz) volt, aki a külterületi utak felújításával kapcsolatos pályázatról kérdezett, amelyet az önkormányzat nyújtott be.

Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetőjének válaszából kiderült, hogy 2021-ben adták be a támogatási kérelmet, összesen 315 millió forint értékben, ezt május 6-án hagyták jóvá. A pályázat keretében megújul az Ottlakai dűlő, a Pósteleki utca egy szakasza, a Seregély utca, az Uhrin János utca, valamint egy dűlőút a bicerei városrészen. Jelenleg a tervek engedélyeztetése zajlik, ezután írják ki a közbeszerzési eljárást, majd elkezdődhet a kivitelezés.

Ökrös István

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)