Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pörkölt és biliárd – Harmincéves barátság és hagyomány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. június 23. 18:00
Pörkölt és biliárd – Harmincéves barátság és hagyomány
Dékány Ferenc, a Kolbászkirály

Dékány Feri bácsi – ahogy ismerősei kedvesen szólítják – mindennapjai 87 évesen is eseménydúsan telnek. A húsiparban eltöltött több mint 60 év évtizedes barátságokat is eredményezett. A volt kollégák a mai napig tartanak közös összejöveteleket, ahol a régi kedves emlékek felidézése mellett a finom édes és sós falatok és a közös biliárdozás is elengedhetetlen része a találkozónak.

Rendhagyó éves szakmai találkozó

A húsiparban dolgozó csapat több mint 30 éve minden évben találkozik, ahol a főfogás mindig egy Feri bácsi által főzött étel. Az idei évben a baráti eszem-iszom étele egy bográcsban készült marhapörkölt sertésvelővel megbolondítva – természetesen ahogy Feri bácsi szereti. A mészáros- vagy pincepörkölt néven is ismert ételt nyílt tűzön, bográcsban készítette el a Kolbászkirály kedvenc helyén, Szanazugban, ahol tavasztól őszig lakik.

Idén a szakmai baráti találkozóhoz a Gyulavári Kastély különterme szolgált helyszínül.

„Bár az élet más és más cégekhez és területekre sodort minket, a találkozót minden évben megtartjuk, ha lehetséges. Az elmúlt két évben a Covid miatt sajnos elmaradt. A résztvevők egy részével a baráti mellett ma is üzleti kapcsolatban vagyunk. A szakmaiság, a közös értékek, a minőség szeretete és a barátság ma is összeköt minket, és partnerként ma is sokukkal együtt dolgozunk. Fontos számunkra a közös alap, melyet a húsiparban szereztünk.”

Mészárospörkölt, ahogy Dékány Feri bácsi készíti

 „Az emlékek felelevenítése és a közös vacsora után minden évben elengedhetetlen a biliárdozás is, mely akár hajnalig is szórakoztatja a csapatot, nőket és férfiakat egyaránt. A szakma mellett ez a közös hobbink, és ez idén sem volt másképp” – meséli nevetve Feri bácsi. „Ez az, amit nem tudunk megunni. Ez segített igazi csapattá kovácsolni minket – akkor is és ma is.”

A fiával, Dékány Attilával alapított és vezetett cég, a Deka Union Kft. több mint 30-féle terméket készít hagyományokon alapuló, minőségi alapanyagokból, saját receptúra alapján a kolbászoktól a disznósajton, debreceni kolbászokon át a grilltermékekig.

Termékeikkel sikert sikerre halmoztak az elmúlt tizenkét év során, 33 szakmai díjat és elismerést tudhatnak magukénak a folyamatos innováció és a hagyományőrzés egyedi kombinációját alkalmazva.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)