Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Irány a Lidl a Deka grillkolbászokért!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. július 29. 16:00
Irány a Lidl a Deka grillkolbászokért!
Nyáresti gasztroprogram egy magyar családi vállalkozással

Egy pohár ital, a parázson sercegő finomságok faszénnel átitatott illata és kellemes beszélgetések – néha nem is kívánunk mást egy kellemes nyári estén, legyen a társaság akár a szűk család, akár egy nagyobb baráti társaság.

A grillezés időszakát éljük, ami szinte minden alkalomhoz és minden társasághoz illik, hiszen egy családi ház udvarán ugyanúgy megoldhatjuk, mint egy kislakás nem túl nagy teraszán. Hasonló a helyzet az italokkal is. Akár koktél vagy  sör, akár egy jól megválasztott bor nemcsak az ízeket emeli ki, hanem a hangulatunkat is meghatározza. Ahogy abban is biztosak vagyunk, hogy egy jól elkészített házi limonádé is minden grillpartin sikert arat.

Mára igen nagy a választék a grillrácsra tehető hozzávalókból is. A szárnyas és vörös húsok, rákfélék, sajtok és zöldségek garmadája áll rendelkezésünkre egy üzlet hűtőpultja előtt állva. Egy dologgal azonban nem lőhetünk mellé: tapasztalatunk szerint minden grillvacsora elengedhetetlen kiegészítője a jól fűszerezett grillkolbász. A legkedveltebb grilltermékek közé számítanak a Deka Union grillkolbászai, ahol a Dékány család apa–fia párosa, Dékány Ferenc és Attila a hagyományos és a különleges ízek kedvelőire is gondoltak. „Mára hagyományos ízeknek számítanak a bacon, hagyma, fokhagyma és sajtos ízesítésű füstölt Debrecziner grillkolbászaink, melyeket a húsok mellett friss saláta körettel, grill zöldségekkel vagy tzatzikivel is tálalhatunk.

A kísérletező és új ízeket kedvelő grillmestereknek ajánljuk a tavalyi évben legnépszerűbb termékünket, a mézes füstölt Debrecziner grillkolbászt. Ezeket a füstölt ízvilágú kolbászokat is kiváló minőségű magyar alapanyagokból készítjük és fűszerezzük.

A terméket juhbélbe töltjük és bükkfa aprólékon füstöljük, mint a vásárlóink által igen kedvelt hagyományos sütni való termékeinket is. Mi is szívesen grillezünk, akár egy munka utáni este vagy a nyaralás alatt. A vásárlóinknak még a beszerzésen sem kell gondolkodniuk, az ország minden Lidl áruházában kaphatóak a Deka grillkolbászai. ”

Ne feledkezzünk meg a szószokról sem, melyekkel teljessé válik az ízélmény. Választhatjuk a bolti verziókat, a mustár, ketchup, chili és barbecue szósszal nem hibázhatunk, de ha kicsit kreatívabbak vagyunk, magunk is készíthetünk házilag tzatzikit, csípős és fűszeres joghurtot,  tejföl vagy majonéz alapú mártásokat is. Dékány Feri bácsi kedvence: „Egy vastag kovászos kenyérrel felitatjuk a grillkolbász zsírját. Készítünk egy sűrűbb szószt: ami citromléből, mézből, vízből, mustárból, fokhagymából és balzsamecetből áll, megkenjük vele a kenyeret, erre kerül egy réteg kovászos uborka, majd rászeleteljük a grillkolbászt. Nem lehet abbahagyni az evését!”

Amit még nagyon szeretünk a grillezésben, hogy házigazdaként sem ró ránk olyan terhet, mint egy klasszikus vacsora vagy ebéd megalkotása. Készítés közben sem maradunk le semmiről, a társaság többnyire a grill körül csoportosul, így vendéglátóként is részt tudunk venni a társalgásban. Mindemellett a kertben vagy a teraszon a papírpohár és az eldobható tányérok is elfogadottak, így a buli utáni mosogatás gondolata sem nyomaszt minket, azaz mindenki koncentrálhat a grillezés igazi lényegére – a közös együttlétre. Úgyhogy: grillezésre fel! Irány a Lidl a Deka grillkolbászokért!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)