Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fröcsi kolbász, húsvéti terített asztal és induló grillszezon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. április 10. 17:00
Fröcsi kolbász, húsvéti terített asztal és induló grillszezon
Tavaszi kolbászújdonságok a Deka Unionnál

Dékány Ferenc 87 évesen is saját gyulai cégét, a Deka Uniont  vezeti fiával, Dékány Attilával közösen. Feri bácsi páratlan életútját a megújulás és az innováció ma is átszövi. Ha rá gondolunk nemcsak a füstölt kolbászok kézműves hagyományokat idéző ízvilága, de az ötletes tojás, malac alakú kolbászok, a fél méteres-méteres óriás szalámik és grillkolbászok számtalan egyedi ízvilága is eszünkbe jut.

A húsvét előtti időszak rendkívül izgalmasan telik a Deka Unionnál.

– Mondhatni ez a kolbászkészítők évkezdése. Az év végi időszak után, ilyenkor fordul az emberek figyelme ismét a kolbásztermékek felé. Hagyományosan a gyulai-csabai vidéken az év elején készített vastag kolbászt is húsvétkor kezdik meg. Mi is több akcióval készülünk ebben az időszakban Címeres és Lidl-ben kapható termékeinkkel is –mesél Feri bácsi a cég jelenlegi munkájának hátteréről.

– De még véget sem ér a húsvéti ünnep már indul is a grillszezon. Szerintem az olvasók is tapasztalják, hogy áprilisban már bőven megvan a kedvünk a szabadtéri sütéshez, főzéshez. A Deka Unionnál idén is több mint tízfajta ízvilágú termékkel lépünk a grillkolbászok piacára. A hagyományos húsvéti programok mellé akár már egy jó grillezést is beiktathatnak.

A Deka Union minden évben piacra lép valamilyen újdonsággal, melynek kimeríthetetlen forrása Feri bácsi szaktudása és legendás receptes könyve.

– A Deka Union legújabb terméke a Fröcsi kolbász, mely egy tradicionális disznóvágások alkalmával készített magas hőfokon kilángolt kolbász. – mondja el Dékány Attila az idei év „Deka-újdonságáról.”

– A falusi disznóvágások eredeti, izgalmas ízvilágát hozza be a magyar kolbásztermékek piacára ez a termék. A hagyományos elkészítést ültettük át ipari körülmények közé. Fűszerezéséhez a Deka Union többgenerációs családi hagyomány által kifinomított és megőrzött recepteket használtuk fel. Különleges ízvilágú kolbász ez, egy régen igen kedvelt terméket hozunk vissza a magyar vásárlók asztalára.

Kellemes Címeres Húsvéti Ünnepeket! – így szól a Deka Union idei jókívánsága áprilisban. Idén húsvétkor nemcsak új termékekkel lép a Dékány család a piacra, hanem egy már tradicionális Facebook nyereményjátékot is indít április 11-től a Deka Union Címeres oldalán.

–  Ez az időszak a saját készítésű kolbászok, sonkák megkezdésének időszaka is – teszi hozzá Dékány Attila.

–  Ha pedig nem mi készítjük, minőségi ízletes termékeket keresünk a boltokban, mint a mi termékeink is. A húsvéti asztalunk díszei ezek. Akár egy szépen terített asztal, akár egy család által kedvelt kolbászos étel, a hagyományaink, családi életünk része, amelytől ünnep az ünnep. Ezt szeretnénk elismerni játékunkkal.

Összes cikk - lent (max 996px)

icondekaunion.pdf (12090 KByte)

+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)