Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kolbászfalu a Balatonon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. augusztus 19. 15:00
Kolbászfalu a Balatonon
Dékány Feri bácsi-történetek a kolbászkészítésről és Gyuláról

Júniusban nyitotta meg kapuit a Kolbászfalu, amely máris a 10 legnépszerűbb balatonakarattyai étterem között szerepel. A Kolbászfaluban a betérő vendég ízelítőt kaphat abból, hogy milyen is egy jó kolbászvacsora, de Dékány Feri bácsi különleges receptjei alapján azt is kipróbálhatja, hogy milyen kolbászokat kedvelnek az ínyencek a világ különböző tájain.

Aki Gyulán született és nőtt fel, annak mindig is visszahúz oda a szíve, és életében – legalább egy kicsit – mindig is szerepet fog játszani a kolbász. Így van ezzel Bíró Ferenc is, aki középiskolás kori gyulai barátjával, Ökrös Gergellyel idén nyáron nyitotta meg saját éttermét, a Kolbászfalut.

Az eddig Budapesten, 22 éve éttermet vezető Bíró Ferenc elérkezettnek tartotta az időt, hogy saját vállalkozásba kezdjen. Az étterem nyitásánál nem volt kérdés, hogy az étlapon a kolbászoké lesz a főszerep. Egy cél vezérelte: a gyulai gasztronómiai hagyományok őrzése, a különféle kolbászok megismertetése, illetve a kolbászfogyasztás kultúrájának népszerűsítése. És ha gyulai kolbászról beszélünk, akkor egyértelmű volt, hogy felkeresi Dékány Feri bácsit is, akinek szakértelme felbecsülhetetlen a kolbászok és kolbászkészítés terén.

A két Ferenc közös ötletelése és rengeteg segítő tanács övezte a nyitást megelőző időszakot, majd elérkezett a pillanat, amikor Feri bácsi felajánlásával a Deka Union Kft. lett a Kolbászfalu gyártó partnere. A kiválasztott 20-30-féle kolbász kézműves gyártását követően választották ki azt a 15-16 fajtát, mely a Kolbászfalu mai étlapját alkotja. A gyártásban mind a Deka Union, mind a Kolbászfalu vezetői folyamatosan jelen voltak, hogy a legjobb recepteket, ízeket és a legjobb minőséget tálalhassák a Balatonon nyaralóknak és a kikapcsolódóknak.

A Kolbászfalu ínyencségei között szerepelnek a Deka Union mára klasszikussá vált grillkolbászai, illetve a kimondottan az étterem részére készített kolbászok, melyek saját recept alapján születtek meg, felidézve a nemzetközi kolbászkultúrát is. A kolbászok abban is különlegesek, hogy a 7 dkg-os adagok épp megfelelőek egy-egy ízvilág megismeréséhez. Augusztustól, akik betérnek, itt kóstolhatják meg először a Deka Union újdonságát, a Fröcsi kolbászt is.

A klasszikusok közt a sorban megtalálható a – nem véletlenül egyben legnépszerűbb – gyulai kolbász különböző csípősségi fokozatokban, illetve hat nemzetközi kolbász is, mely mind egyedi ízvilágot és kultúrát idéz, így belekóstolhatunk egy kicsit a görög, olasz, mexikói, sváb és indiai gasztronómiába is. Az étlapról választhatunk kedvenc kolbászunkból egy vacsorát is, de 3, 4, 5 és 9 kolbászkát tartalmazó válogatást is kérhetnek a „kalandozni” és új ízeket megismerni vágyók. Egy nagyobb társasággal is érdemes betérni, ha szeretnék a kolbászban rejlő változatosságot felfedezni. Természetesen egyéb grillételek, desszertek és a Balatonon elmaradhatatlan hekk is szerepel az étterem kínálatában, hogy senki se maradjon éhesen.

És hogy miért a Deka Union kolbászok? Mert a minőségi alapanyagok és a több évtizedes szakmai tapasztalat mellett a „szívvel” készített kolbász tükrözi a legjobban Dékány Feri bácsi, Bíró Ferenc és a Kolbászfalu filozófiáját is, ahol szívesen fogadják a vendéget, a legjobbat teszik elé, és visszavárják, így olyan, mintha csak egy családi étkezésre érkezett volna a rokonokhoz.

Amennyiben a Balatonon nyaralnak, vagy csak arra visz az útjuk, mindenképpen látogassák meg a Kolbászfalut Balatonakarattyán, a Napfény parkolóban, a 4-5. pavilonban!

Facebook: facebook.com/kolbaszfalu/

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)