Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Cáfol a gyulai kórház: nem zár be, nem áll le a gyermek-intenzívosztály

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2022. június 23. 17:38
Cáfol a gyulai kórház: nem zár be, nem áll le a gyermek-intenzívosztály
Pánikkeltés a gyulai kórházról szóló hír, semmi több!

A BEOL kérdésre megerősítette a Békés Megyei Központi Kórház vezetősége, hogy zavartalan a Békés megyei gyermekek gyógyítása.

Baloldali portálokon röppent fel a hír, hogy a mai nappal bezár a Békés Megyei Központi Kórház gyermek-intenzívosztálya. Az időszakos bezárásra klímaszerelés miatt van szükség. Értesüléseik szerint a 11 napos bezárás idejére a szegedi és/vagy a kecskeméti kórház fogadja az intenzív ellátást igénylő beteg gyerekeket.

A BEOL az intézménytől megtudta, hogy csupán a szokásos, éves klímatisztítás esedékes a gyulai gyermek-intenzívosztályon, amelynek két része van. Az egyiken a koraszülötteket és újszülötteket, a másikon pedig a nagyobb gyermekeket látják el.

„A higiénikus és biztonságos kórházi ellátáshoz szükséges karbantartás idején a korábbi évekhez hasonlóan néhány napig a gyermek intenzívrészleg egyik részét helyezik át a másikra, hogy a páciensek zavartalanul gyógyulhassanak a szerelés időszakában is, majd fordítva” – írja a BEOL.  

A cikkből kiderül, hogy a Mérce értesülése pontatlan. Ugyanis házon belül irányítják majd át a betegeket. Ugyanakkor a kórház kihangsúlyozza: „amennyiben a karbantartás idején még nem bent fekvő gyermek kerül olyan állapotba, hogy intenzív osztályos ellátást igényel, úgy a mentőszolgálat a beteget a kecskeméti vagy a szegedi gyermek intenzívre szállítja”.

A Mérce cikke annyira pontatlan, hogy a gyulai osztályokat békéscsabainak írja. 

„Csütörtöktől, vagyis június huszonharmadikától tizenegy napra bezár a békéscsabai Békés Megyei Központi Kórház gyermek intenzív osztálya, így az ellátásra szoruló gyerekeket az Alföld más, távoli pontjain működő intézmények kell hogy ellássák a vonatkozó időszakban". Például ebből a mondatból, amit a Mérce írt, semmi sem igaz.  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)