Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét a nemzetközi mezőnyben a gyulai rövidfilmes

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2021. november 21. 11:00
Ismét a nemzetközi mezőnyben a gyulai rövidfilmes
Bimbó Lajos versfilmjét is levetítették a Faludi Filmszemlén

Bimbó Lajosnak, a Gyulai Hírlap munkatársának rövidfilmjét is beválogatták a 2021-es 24. Faludi International Film Festival Kitekintő programjába. A „többre születtél” hívószóval meghirdetett filmszemle online vetítésén az Kovács Vanda színművésszel közös versfimjét láthatták a nézők.

Fotó: faludifilmfestival.hu

A 24. Faludi International Film Festival kiírására 48 országból, 357 filmet neveztek, közülük a zsűri 48 filmet választott versenybe, míg 44 filmet a Kitekintő programban mutatnak be.

A filmszemle hivatalos oldalán azt írták, a fesztivál olyan szakmailag igényes alkotásokat várt, amelyek alkalmasak arra, hogy a vizualitás nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

Bimbó Lajos és Kovács Vanda közös alkotása egészen a döntő válogatásig menetelt, ahonnan azonban nem jutott be a legjobbak közé. A készítők azonban nem lehetnek csalódottak, hiszen a shortfilmet egy kiemelkedően erős nemzetközi mezőnybe sorolták a szakemberek. A neves szemlére az európai filmesek mellett ázsiai és az amerikai alkotók is képviseltették magukat. Az öt kategóriába többek között Spanyolországból, Oroszországból, Iránból, a Fülöp-szigetekről, Indiából és az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek alkotások.

– Mindig nagy öröm, amikor egy nagy filmszemlén előkelő helyet kap egy általam elkészített film. A VersPercek Kovács Vandával című sorozat azért is kiemelten fontos, mert ebben a rövidfilmben Vanda fantasztikus előadását kapcsoltuk össze képi megjelenéssel, amely így egy egészen más világot hozott létre. A tavalyi filmszemléhez hasonlóan, idén is nagyon erős mezőny gyűlt össze az online térben, így ez egy hatalmas elismerés. Sokat kell még dolgoznom ahhoz, hogy esélyem legyen bekerülni a versenyfilmek közé, amely már egy díj elnyerésének érzésével érne fel – mondta Bimbó Lajos.

Az alkotó kiemelte, jelenleg a 48-as Clubról szóló emlékfilmen dolgozik, amelyet a tervek szerint december végén mutathatnak be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)