Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai filmet is vetítenek a IV. Hét Domb Filmfesztivál programjában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2020. október 01. 12:30
Gyulai filmet is vetítenek a IV. Hét Domb Filmfesztivál programjában
Bimbó Lajos gasztrofilmje is bekerült a budapesti seregszemle kiemelt alkotásai közé

Bimbó Lajosnak, a Gyulai Hírlap munkatársának rövidfilmjét is beválogatták a 2020-as IV. Hét Domb Filmfesztivál legjobb alkotásai közé. Az online vetítésen az alkotó – Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal közösen készített –„Gasztrokalandozások” sorozatának egyik epizódját láthatják a nézők. 

prohászka béla és bimbó lajos

Fotó: Bimbó Lajos

Ahogy azt a filmszemle hivatalos oldalán olvashatjuk, a IV. Hét Domb Filmfesztiválra idén az alkotók összesen 125 filmet neveztek, melyekből kategóriánként a legjobb 10 alkotás került a döntőbe. A fesztivál október 5–11. között kerül megrendezésre élő internetes vetítés (linear live stream) formában a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon.

A Pokorny Lia, Réz András és Rófusz Ferenc alkotta zsűri hat felnőtt kategóriában (animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, nagyjátékfilm és egyéb) értékelte a beérkezett filmeket.

Bimbó Lajos és Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács közös alkotása egészen a döntő válogatásig menetelt, ahonnan azonban nem jutott be a kategóriánkénti legjobb tíz film közé. A készítők azonban nem lehetnek csalódottak, hiszen a shortfilmet a legmagasabb pontszámmal döntőbe nem jutott alkotások között vetítik le a filmfesztivál ideje alatt.

– Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, hiszen ismét egy véletlen nevezésnek köszönhetően kerültünk be egy filmszemlére. A shortfilm sikere nem volt váratlan, hiszen az eddig levetített részekre csak pozitív visszajelzések érkeztek. Szeretném megköszönni Prohászka Bélának azt a szakmai hozzáállást, amely rengeteget tett hozzá a sorozat sikeréhez. Ezek a shortfilmek azért is értékesek, mert mindenféle külső támogatás vagy különleges technikai háttér nélkül készülnek, csupán mi, alkotók tesszük bele a szenvedélyünket és a tudásunkat. Jelenleg várom a kisfilm hivatalos értékelését, hiszen kíváncsi vagyok, mi volt az a kis dolog, amely miatt lemaradtunk a döntőbeli megmérettetésről – értékelte sikeres szereplést kollégánk.

A  Gasztrokaland Prohászka Bélával című shortfilmet október 6-án (kedden) 11 óra 47 perckor vetítik majd a hetdombfilmfesztival.hu oldalon.

Gratulálunk, Lajos! Hajrá, Lajos! 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)