Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két filmszemlén is levetítették a gyulai Angyali történetet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gy. H. • MAGAZIN • 2019. november 23. 11:00 • Frissítve: 2019. november 23. 14:00
Két filmszemlén is levetítették a gyulai Angyali történetet
Bimbó Lajos dokumentumfilmje a Faludi Filmszemlén és a Magyar Speciális Független Filmszemlén

Kollégánk, Bimbó Lajos rövidfilmjét is beválogatták a Magyar Speciális Független Filmszemle vetítési programjába. A kétnapos eseménynek a budapesti Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér adott otthont november 19. és 20. között.

 

Fotó: Gyulai Hírlap

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület filmes pályázatára olyan alkotásokat vártak, amelyek fogyatékossággal élőkről vagy pszichiátriai betegről szólnak.

Bimbó Lajos az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesülettel közösen készítette el alkotását, amelynek az Angyali történet címet adták. Elmondta, a beteg gyermekeket nevelő szülők minden akadályt és nehézséget leküzdő összefogása példaértékű.

– Az eredeti tervek szerint egy másik filmet neveztünk volna a speciális filmszemlére, ám az alkotás sajnos a premier előtt meghiúsult, pedig nagy esélye lett volna akár a seregszemle nagydíjára is. Nagyon örülök, hogy végül az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület történetét neveztük, hiszen mindig nagyon jó érzés egy nemes összefogásról, egy igazi angyali történetről mesélni. Ez a történet olyan családokról szól, akik saját maguk vették kezükbe a gyermekükről való gondoskodást, így teremtve esélyt egy jobb életre más sérült gyermekeknek is. Ezt a történetet az élet írta, én csak átültettem azt képi világba – mondta el a filmről Bimbó Lajos.

A gyulai dokumentumfilmet nem először ismeri el a filmes szakma, hiszen korábban a 22. Faludi Filmszemle legjobb alkotásai közé is besorolták, így egy hónapon belül két helyszínen is megtekinthették a filmkedvelők.

– Ugyan díjat egyik fesztiválon sem ítéltek oda a dokumentumfilmnek, ám azt nem szabad elfelejtenem, hogy ez a film az első dokumentumfilmem, amelyet nevezésre bocsátottam. Biztos vagyok benne, hogy hemzseg a technikai és egyéb hibáktól, de az, hogy beválogatták két rangos fesztiválra is, nagyon fontos visszajelzés. Rengeteget kell még fejlődnöm. Legutóbb egy filmtörténeti oktatáson vettem részt, jelenleg a saját filmes vállalkozásom elindításán dolgozom, szeptembertől pedig nekikezdek a filmrendező egyetemi alapszaknak – fejtette ki a gyulai alkotó.

Bimbó Lajos hozzátette: nagy öröm számára, hogy ismét jelen lehet alkotásával egy nagy múltú filmszemlén, hiszen májusban a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nagydöntőjében már képviselte a fürdővárost.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)