Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai filmet is levetítenek a 22. Faludi Filmszemlén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gy. H. • MAGAZIN • 2019. november 19. 17:00
Gyulai filmet is levetítenek a 22. Faludi Filmszemlén
Bimbó Lajos dokumentumfilmje is bekerült a budapesti seregszemle kiemelt alkotásai közé

Kollégánk, Bimbó Lajos rövidfilmjét is beválogatták a 2019-es 22. Faludi Filmszemle legjobb alkotásai közé. Az eseménynek, amelynek idén a Hívás volt a kiemelt témája, a fővárosi Premier Kultcafé és Mozi ad otthont november 27. és 30. között.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A fesztiválra idén 28 országból 400 alkotás érkezett, amely meghaladja a korábbi évek számait. A Bessenyei Erzsébet, Hajnal Gergely, Lázár Kovács Ákos, Mispál Attila, Nagy Viktor Oszkár, Szert-Szabó Dorottya, Varsányi Ferenc és Vidovszky György alkotta előzsűrinek nehéz dolga volt a bírálat során.

Ahogy az a filmfesztivál közleményéből kiderül, az előzsűri a téma megjelenését és annak megfogalmazását is figyelembe vette. További szempont volt a filmes eszközök használata, az alkotás kimunkáltsága és a vállaláshoz képest megvalósult eredmény, illetve a nevezési szabályzatnak való megfelelés. Az ítészek a beérkezett filmek közül végül 52 alkotást választott versenybe, míg a további legjobb 91 alkotást a Kitekintő programba javasolt bemutatásra.

Bimbó Lajos dokumentumfilm és kísérleti film kategóriában nevezett. Mind mondta, mindkét pályaművének az a különlegessége, hogy a vágóképek egyedi látásmóddal, lassított technikával készültek.

– A vetítésre bejutott dokumentumfilmet az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesülettel közösen készítettük el, amelynek az Angyali Történet címet adtuk. A beteg gyermekeket nevelő szülők minden akadályt és nehézséget leküzdő összefogása példaértékű, így méltán kerülhetett be a Hívás témakörével foglalkozó filmes seregszemle vetítési programjába – avatott be a részletekbe munkatársunk.

Bimbó Lajos hozzátette: nagy öröm számára, hogy ismét jelen lehet alkotásával egy nagymúltú filmszemlén, hiszen májusában a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nagydöntőjében már képviselte a fürdővárost. A Faludi filmszemle egyediségét az adja, hogy a nemzetközi zsűri nyilvánosan értékeli a versenyprogramban látott alkotásokat, minden vetítési blokk végén.

A fesztivál díjkiosztójára a Gyulai Hírlap munkatársát is meghívták, amelyet november 30-án, szombaton 19 órától a Premier Kultcafé és Moziban rendeznek meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)