Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai rövidfilm is verseng a Budapest Film Awards közönségdíjáért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. június 07. 18:00
Gyulai rövidfilm is verseng a Budapest Film Awards közönségdíjáért
Bimbó Lajos és Kovács Vanda versfilmjére július 25-ig lehet szavazni

kovács vanda a főszereplője a nemzetközi fesztiválon induló versfilmnek

Fotó: facebook/viharsarkifilmgyar

Kollégánk, Bimbó Lajos rövidfilmje is versenyben van a Budapesti Film Awards közönségdíjáért, a VersPercek Kovács Vandával című alkotásra július 25-ig lehet szavazni.

A nemzetközi független rövidfilmfesztivált a Budapest Film Academy évente kétszer rendezi meg, együttműködve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudomány Tanszékével és a Los Angeles-i Loyola Marymount University, School of Film and Televisionnel.

Mint megtudtuk, a Viharsarki Filmgyár alkotói néven futó gyulai rövidfilmet a kísérleti film kategóriában nevezték. Az alkotás túljutott az előzsűrizésen, és bekerült a közönségdíjra esélyes pályamunkák közé.

Bimbó Lajos elmondta: a fesztiválra a világ több pontjáról érkeztek alkotások, dán, izraeli, spanyol és amerikai filmesek alkotásai is szerepelnek a mezőnyben. A legjobbak meghívást kapnak a Budapest Film Academy ELTE-vel közös filmkészítői programjába, ahol elismert filmesektől tanulhatnak – tette hozzá az alkotó.

Mint ismertette, a gyulai rövidfilm a VersPercek Kovács Vandával című sorozat első része. Az ötletgazda célja az volt, hogy a szövegek gondolatvilágát a film eszközeivel, izgalmas látványvilággal erősítsék fel.

„A vers számomra olyan, mint egy ház vagy mint egy titkos szoba, ami a költőé. Először csak a kulcslyukon át nézek be, aztán belépek a szobába, és megpróbálom megérezni, átengedni magamon azokat az érzéseket, amiket a költő akkor érezhetett, amikor a verse íródott” – fogalmazott a sorozat beharangozójában Kovács Vanda színművész, aki a fesztiválon indított első részben Ladányi Mihály Huszonhat sor a szerelemre című versét mondja el.

Bimbó Lajostól azt is megtudtuk, egy hónapja kezdtek el együtt dolgozni a gyulai színésznővel, akivel egy kisjátékfilmet is szeretnének megvalósítani.

Arról is beszámolt, hogy a napokban készült el a Póka György festőről szóló dokumentumfilmje, amit a tervek szerint Gyulán, Békéscsabán és Hajdúszoboszlón is bemutatnak.

Az alkotó emellett a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Ezüstgerely pályázatára is benevez egy kisfilmet, amelynek a gyulaiak körében „grundnak” is nevezett törökzugi futballpálya lesz a témája.

A Budapesti Film Awardson indított gyulai rövidfilmre a facebook.com/budapestfilmawards oldalon szavazhatnak a nézők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)