Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csillagokkal, bolygókkal és a programozással is foglalkoznak idén a gyerekek a Hetedhét Játékvárosban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. július 16. 16:00
A csillagokkal, bolygókkal és a programozással is foglalkoznak idén a gyerekek a Hetedhét Játékvárosban
Több mint kétszáz diák vesz részt idén a táborban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Már javában zajlanak a Hetedhét Játékváros gyermektáborának idei programjai, az általános iskolások egy működő miniváros hétköznapjaiba leshetnek be. Az esemény főszervezőjét, Szabó Enikőt kérdeztük arról, miben más az idei rendezvény, mint a korábbiak. 

Szabó Enikő kérdésünkre elmondta, a vírushelyzet miatt a játékvárosban is változtatások voltak szükségesek: másképpen működik a munkaügy, a bisztró, a sütöde és a bank is.

– Ezek mindegyikében mozgóárusítás van. Most már saját ATM-mel is rendelkezünk, a sorban állás elkerülése végett. Szintén nem túl régi szabály hogy egy óra fizetett szabadsága is van a gyerekeknek – tette hozzá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az idei tábor a Földön innen és túl nevet kapta, így a hagyományos programokon túl az űrlényekkel, a csillagokkal, a bolygókkal, a robotikával és a biztonságos internettel is foglalkoznak a gyerekek.

– A hétköznapokban a programozásba és a környezetvédelem alapjaiba is betekinthetnek a résztvevők, emellett tizennyolc kézművesműhely és huszonegy városfenntartó műhely várja a dolgozni vágyókat. A szabályok szerint továbbra is reggelente választják ki a gyerekek, hogy hol szeretnének dolgozni – mondta a szervező.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint megtudtuk, ez alkalommal több mint kétszáz gyerek és több mint nyolcvan segítő jött össze az eseményen. A tizenharmadik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékvárosba ellátogatók nyolc óra után kezdik a munkanapot, és délig háromszor egy óra munkát vállalnak, majd ebédszünet következik, délután pedig újra dolgoznak. Végül csoporttalálkozó zárja a dolgos hétköznapokat.

– Valamennyi napot így zárunk, ilyenkor találkozunk a gyerekekkel, ilyenkor köszöntjük fel a születésnaposokat, és megnézzük a műhelyek által készített kisfilmeket is arról, hogy mi zajlott egész nap a játékvárosban. Ezen a helyszínen történik a polgármesterválasztás és a törvények kihirdetése is. Itt tanulják meg a fiatalok, hogy hogyan is működik egy demokratikus közösség – fűzte hozzá Szabó Enikő, aki azt is kiemelte, hogy idén is remek segítőgárda jött össze, amely pedagógusokból, kortárs segítőkből, közösségi szolgálatosokból és egyetemistákból áll.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)