Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egészség a legfontosabb kincsünk

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. november 11. 17:00
Az egészség a legfontosabb kincsünk
A mágnesesség szerepe az egészségmegőrzésben

 

Forrás: ujbudamedicalcenter.hu

Az egészség a legfontosabb kincsünk, ezért tennünk kell azért, hogy megőrizzük azt – fogalmazott Komódi Judit, a Magna Balance feltalálója, aki háromrészes sorozatban beszél a mágnesesség egészségmegőrzésben játszott szerepéről.

– Külső és belső zavaró tényezők hatására kibillenhetünk az egyensúlyi állapotunkból. Egészségünk megóvása érdekében következetesen működtetnünk kell az önszabályzó rendszerünket, e folyamat alapját az energia képezi – magyarázta. Hozzátette: ha a felhasznált és a bevitt energiák mennyisége közel azonos, akkor jól érezzük magunkat, kiegyensúlyozottak, tettre készek vagyunk, jó a közérzetünk.

Elmondta: az Egészségügyi Világszervezet megfogalmazása szerint az egészség a testi, szellemi és szociális jólét állapota, a hagyományos keleti felfogás viszont úgy tartja, hogy a teljes testi és lelki harmónia állapota. Hozzáfűzte: az egyensúlyi állapot megbomlása a betegségek kialakulásának a lehetőségét teremti meg.

Komódi Judit arról is beszélt, hogy testünk mintegy 70 százalékban vízből áll, ami többségében ionokat, azaz elektromos töltéssel rendelkező molekulákat és elemeket tartalmaz. Ezek a töltésüktől függően reagálnak a mágneses térre, mozgásba jönnek, és elektromos áramot állítanak elő. Az orvosok ezeket az elektromos jeleket mérik különböző diagnosztikai eszközökkel, például EKG-val, EEG-vel, MRI-vel.

– Bármilyen külső vagy belső hatás esetén felborulhat a sejtek ionegyensúlya, és emiatt működési zavarok léphetnek fel. A mágnesterápia hatására az ionegyensúly helyreállhat, a sejtben beindulhatnak az öngyógyító folyamatok. A test magnetizált folyadékai a szervezetből kimossák a felszaporodott salakanyagokat, és a májba, a vesébe szállítják azokat, miközben az oxigént, a tápanyagokat, a hormonokat a kívánt helyre juttatják el. A mágneses tér felgyorsíthatja ezeket a folyamatokat – fejtette ki.

Komódi Judit elmondta, a mágnesesség egészségmegőrzésben játszott szerepére már a régi korokban is felfigyeltek. A kínaiak 3500 évvel ezelőtt mágneses köveket használtak az akupunktúrás energiavezetékek, a meridiánok harmonizálásához, Egyiptomban Kleopátra éjjelente mágneses homlokpántban aludt, és az ókori görögök is ismerték a mágnesek gyógyhatását. Paracelsus az 1400-as években a mágnest az orvoslás csodájának nevezte, a 18. században élt német orvos, Mesmer pedig fájdalomcsillapításra használta a magnetizmust.

– A mágnesterápia a hagyományos orvoslásban a fizikoterápiás kezelések szerves része, kedvező hatásait klinikai vizsgálatok bizonyítják. Dr. Kyoichi Nakagawa, a tokiói Isuzu Kórház vezetője a 70-es évek közepén nagy feltűnést keltő klinikai tanulmányt jelentetett meg, mely szerint az élőlények egészsége – ismeretlen eredetű – elváltozásainak hátterében a természetes mágnesesség hiánya állhat. Az ő nevéhez fűződik a mágnesestér-hiányos szindróma elnevezés.

A feltaláló kifejtette: a sejtek úgy működnek, mint egy akkumulátor. Amint elhasználtuk az akkumulátor energiáját, fel kell tölteni.

– Ha megfelelő mennyiségű energia van a sejtben, akkor a sejtfunkciók tökéletesen működnek. A mágnesterápia az energiaszegény sejteket támogatja természetes módon, alkalmas lehet arra, hogy visszapótolja a sejt hiányzó energiáját – ismertette Komódi Judit.  

Mint megtudtuk, napjainkban a permanens és a pulzáló mágneses mezővel történő biostimuláció egyre nagyobb teret hódít. A feltaláló ennek kapcsán hangsúlyozta: ha valaki otthoni használatra vásárol mágneses eszközt, akkor mindenképp tartsa be a használati útmutatójában leírtakat. Megfelelő odafigyeléssel, alkalmazással ez a szelíd módszer káros mellékhatás nélkül alkalmazható – tette hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)