Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megszületett a maszkviselés speciális szabályairól szóló önkormányzati rendelet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. november 11. 17:01
Megszületett a maszkviselés speciális szabályairól szóló önkormányzati rendelet
Mutatjuk, hol lesz kötelező maszkot viselni holnaptól Gyulán

Többek között a bölcsődék, a köznevelési intézmények, a köz- és egészségügyi intézmények, a gyógyszertárak, az üzletek, a pénzintézetek, a posták, a nemzeti dohányboltok és a lottózók bejárata előtt kell maszkot viselni november 12-től Gyulán. A helyi közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet hivatalos Facebook-oldalán tette közzé Görgényi Ernő polgármester.

A városvezető emlékeztetett: az éjszaka megjelent kormányrendelet értelmében a tízezer főnél nagyobb településeken a polgármester dönthet arról, hogy kijelöl-e olyan közterületeket, ahol kötelező maszkot viselni.

Aláhúzta: a gyulai szabályozásban azokon a közterületeken, nyilvános helyeken teszik kötelezővé a maszkviselést, ahol jellemzően összegyűlnek, összegyűlhetnek az emberek a várakozás során.

A november 12-én hatályba lépő rendelet szerint „az orrot és a szájat folyamatosan elfedő orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot” köteles viselni a 6. életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki a következő közterületeken, illetve nyilvános helyeken:

  • a bölcsődék, a köznevelési intézmények, a közintézmények, az egészségügyi intézmények, a gyógyszertárak, a vallási szertartásoknak helyet adó épületek, az üzletek, a pénzintézetek, a posták, a nemzeti dohányboltok, valamint a lottózók bejárata előtti, a várakozás céljára használt területen, a várakozás időtartama alatt;
  • az élelmiszer-kereskedelmi üzletlánchoz tartozó üzletek parkolás céljára szolgáló területein;
  • a vendéglátó üzletek étel elvitelre történő átadása helyéül szolgáló, a várakozás céljára használt területen, a várakozás időtartama alatt;
  • a piacok, vásárok teljes területén;
  • a buszpályaudvar és a vasútállomás teljes területén, valamint a tömegközlekedési eszköz kijelölt, nyílt terű, épületnek vagy helyiségnek nem minősülő megállóhelyein.
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)