Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ajándékozz egyedit karácsonyra!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR/S. J. • MAGAZIN • 2019. december 18. 09:00
Ajándékozz egyedit karácsonyra!
Komódi Judit kreatív műhelyében sokféle alapanyagból készülnek ékszerek

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Idén ünnepli vállalkozása fennállásának 30. évfordulóját Komódi Judit. A sokoldalú gyulai hölgy, akit a helyiek közül sokan Tokárné Juditként ismernek, kreatív oldaláról is bemutatkozik olvasóinknak sorozatunk második részében.

Komódi Juditnál ékszerüvegből, drótból, különféle textilekből és újrahasznosított alapanyagokból készült egyedi nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk és karkötők, valamint ajándéktárgyak, festett selyemsálak is kaphatók, valamennyi az ő keze munkáját dicséri. Kreativitása csúcsának az Európai Szabadalmi Hivatalban regisztrált Magna Balance-ot tartja.

Elmondta, a válása után kezdett el alkotni, a kreatív tevékenység olyan számára, mint egy terápia. Budapesten elvégzett egy üvegékszer-készítő tanfolyamot, majd beszerzett egy kemencét, és elkezdett kísérletezni az anyaggal. Más technikákat is felfedezett, műgyantából, kávékapszulákból, fémkupakokból, textilből és ásványokból is gyárt ékszereket. A vállalkozó azt is elárulta: tervei között szerepel, hogy rekeszes üvegből is készít dísztárgyakat, ezzel a technikával most kísérletezik.

 

 

Fotó: Komódi Judit

Komódi Judit az ékszereket különböző pántokkal árulja, a bizsuláncra, bőrpántra vagy a bőrhatású viaszolt textilszálra függesztett változatok mellett olyan zsinórpántos medálokat is választhatunk, amilyeneket a csorvási Hudák-szőtteskúria műhelyének ruhakölteményeihez is készített az alkotó.

Mint megtudtuk, az üveg ékszerek között különösen népszerűnek számítanak a millefiori medálok, fülbevalók és gyűrűk. Emellett a kreatív hölgynél egyszínű és dichroic üvegből készült ékszereket is vásárolhatunk, többféle változatban. Utóbbi különlegességét az adja, hogy csillogó fém-oxidokat tartalmaz, amelyektől szivárványosan csillog. Szintén közkedveltek a fémkupakokból készült, üveglencsés medálok, amelyek kulcstartóként is használhatók. Ezekből madár- vagy virágmintás, egyedi feliratos és Gyula-térképes változat is kapható.

 

 

Fotó: Komódi Judit 

Komódi Judit elmondta: műgyantaalapú medálokból szintén sokféle van, akad, amelyikben szárított virágokat helyezett el, és olyat is alkotott, amelyiknek energiagyűjtő funkciója van. A palettán az orgonitból készített gyűrűk és medálok is megtalálhatók.

Különböző ásványokból angyalkák, nyakláncok és karkötők is készülnek Komódi Judit műhelyében, ezeknél a csakraharmonizálást és a testi-lelki egészség megőrzését tartja szem előtt az alkotó. Mint megtudtuk, a legnépszerűbb ásványnak a rózsakvarc, az ametiszt és a hegyikristály számít a vásárlóinál, ezekből egyedi kérésekre is gyárt ékszereket. 

Közkedveltek még a „babaváró” karkötők és a koprodukcióban készült ME-DI Art ékszerek. Utóbbinál Szabó Emese drótfoglalataiba helyezik el a különféle üvegeket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Komódi Juditnál az egyik legkülönlegesebb alapanyagnak a kávékapszula számít, ebből karácsonyfadísznek is kiváló angyalkák és „aromaterápiás” célt szolgáló medálok is készülnek. A vállalkozónál kaphatóak különböző méretű festett selyemsálak és asztalfutók, ugyancsak egyediek, valamennyi a fagyi színekben pompázik. 

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy vásároljon Komódi Judittól, az a 06-30/215-6476-os telefonszámon, a judimix@gmail.com e-mail-címen vagy a Facebookon érdeklődhet. A vevőket a készítő előre egyeztetett helyen és időpontban fogadja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)