Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Volent Kati lakberendezéssel éli ki kreativitását a világjárvány ideje alatt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterINTERJÚ • 2020. május 24. 17:00
Volent Kati lakberendezéssel éli ki kreativitását a világjárvány ideje alatt
Karanténkörkérdés

Volent Kati 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A világjárvány és az azzal járó bezártság időszakában gyulai alkotóktól, íróktól érdeklődünk arról, mivel telnek a korlátozásokkal teli mindennapok. Ezúttal Volent Kati grafikust kérdeztük, aki azt mondja: az élete nem sokban változott a koronavírus-járvány beköszönte óta, aktívan tölti hétköznapjait.

– Mivel telnek a napjai, mennyiben más az élete, mint a járvány előtt?

– Nem zárkózom be teljesen, éppen Budapesten vagyok, a barátomnál zajlik lakásfelújítás, ebben segítek. Van grafikai megrendelésem, aminek végeredménye szeptemberben, a könyvtárban mutatkozik majd be. Ez egy könyvillusztráció lesz Ábrahám György hamarosan megjelenő könyvéhez. Azt gondolom, hogy teljesen bezárkózni nem jó, néha kimegyünk a Feneketlen-tóhoz napozni, de természetesen azért vigyázunk magunkra és másokra. A lakás berendezése most kitölti a napjaimat, apróságokkal dobjuk fel a teret.

– Tudna ezzel kapcsolatban tippeket adni másoknak, akik szintén kisebb változtatásokkal szeretnék megújítani környezetüket?

– Persze. Kis változtatásokkal dizájnossá tehetjük a teret, ami nagyon érdekes kihívás egyébként. Itt a beépített szekrények olyan öntapadós tapétát kaptak, aminek nádmintája van, és egy régi lambériát krétafestékkel festettünk le. Az üvegajtókon is jól mutat az üvegtapéta, ami már nagyon sokféle színben és mintázattal kapható, és eltakarja az évtizedekkel ezelőtt beépített üvegeket. Ilyen apróságokkal könnyen feldobható egy lakás.

– Mit gondol, van bármilyen előnye a most kialakult helyzetnek?

– Kicsit több idő jut elmélyülni dolgokban, többet tudunk olvasni is, a belső dolgokra koncentrálni, ez azért nagyon jó lehet, még akkor is, ha a bezártság hosszú távon senkinek sem jó.

– Mik a tervei, Budapesten marad, vagy hazajön, amint tud?

– Tulajdonképpen kétlaki életet élek. 14 éve készítem nyaranta a hennatetoválásokat a fürdőben. Ha lehet, akkor idén is megyek.

– Mennyire elégíti ki a hennázás az alkotói kreativitását?

– Nagyon szeretem az ebben rejlő kihívást is, rengeteg emlékezetes történetem van, ahogy visszajáró vendégeim is. Sokszor olyan kihívások elé állítanak, amelyekről én magam sem tudom, hogyan fogom megoldani, de aztán annál nagyobb a sikerélmény. Barátságok is köttetnek munka közben, hennázás közben jókat beszélgetünk. Remélem, erre idén is lesz lehetőség.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)