Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 70 év puzzle-darabjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2024. május 01. 14:03
70 év puzzle-darabjai
Volent Katinak nyílik kiállítása a művelődési házban

70 év puzzle-darabjai címmel Volent Katinak nyílik kiállítása május 2-án 17 órakor az Erkel Ferenc Művelődési Központban. 

A Gyulán született alkotó kerek születésnapján visszatekint az elmúlt hét évtizedre: mit is csinált hetven év alatt, miként jelenik meg képekben az életrajza. Ahogyan a tárlat címe is jelzi, a falakra kerülő 30-35 alkotás életének kirakósdarabjai.

A kiállítás anyaga műfajilag sokszínű, illusztrált könyvek, az alkotó által tervezett apró ajándéktárgyak, dekorációs munkák is láthatók lesznek. Volent Kati munkái technikailag is sokszínűek, olaj- és pasztellkép, grafika, vegyes technikájú mű, kollázs és mandala is szerepel köztük – olvasható a kiállítás ajánlójában.

A tárlatot Erdődi Ferenc Vilmos kisvárosi intermédia-művész nyitja meg, az eseményen közreműködik Rácz Gábor.

Volent Kati festő, grafikus, dekoratőr 1954-ben született Gyulán. Az általános iskolában Oláhné Keresztessy Éva volt a rajztanára, majd Koszta Rozália festőművész rajzszakkörébe járt. A szegedi Tömörkény István Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola grafika szakának elvégzése után a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán folytatta tanulmányait. Tíz éven át dolgozott dekoratőr grafikusként Gyulán és Békéscsabán. Rengeteg magántanítványa volt, akik művészként, építészként, tanárként vitték tovább a művészet szeretetét. Az alkotó 1991 óta állít ki Gyulán és országszerte, de a határon túl is vannak képei.

Mostani kiállítása június 1-ig tekinthető meg a művelődési házban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)