Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Focht Anitának nyílt emlékkiállítása a gyulai kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2019. szeptember 06. 14:05
Focht Anitának nyílt emlékkiállítása a gyulai kórházban
A tárlat október 2-ig tekinthető meg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A nemrég elhunyt gyulai alkotó, Focht Anita emlékkiállítását nyitották meg szeptember 6-án a gyulai kórház Pándy Galériájában. Az igazgatási épületben megtartott eseményen Becsei László főigazgató főorvos, Mészáros Magdolna ápolási igazgató és Volent Katalin grafikus szólt a megjelentekhez.

Becsei László elmondta, hogy Focht Anita egykor a kórház dolgozója volt, akivel ő maga sebészként is dolgozott együtt. Hozzátette: Focht Anita személyisége és hozzáállása mindig példaértékű volt.

Mészáros Magdolna a közös munkákra emlékezett vissza, és elárulta, hogy az alkotó művészi érzékenységének és kedvességének diplomás ápolóként is hasznát vette. Az egykori kolléga azt is elmesélte, hogy a gyulai kórház épületében vannak olyan belső terek, amelyeket az alkotó díszített ki önszorgalomból, lelkesedésből, csak azért, hogy a intézmény terei még szebbek, barátságosabbak legyenek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Volent Katalin a közös kiállításokat sorolta fel. Elmondta az alkotó munkáinak élénk színei a betegsége vége felé pasztell színekre cserélődtek.

Focht Anita 1971-ben született Gyulán. Tagja volt az amatőr alkotókból és képzőművészekből álló GYAK-nak, alkotásait számos kiállításon bemutatták.  

A tárlat október 2-ig tekinthető meg a gyulai kórházban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)