Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A titánok között a gyulai hegyifutó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. május 15. 13:00
A titánok között a gyulai hegyifutó
Szabó Sándort is beválasztották a Titans of Hungary csapatába

Nem mindennapi megtiszteltetésben lehetett része Szabó Sándor hegyifutónak. A gyulai gyökerekkel rendelkező sportolót is beválasztották a Magyar Futósport Egyesület égisze alatt életre hívott Titans of Hungary közösségbe. A fürdővárosi hegyifutót kérdeztük a különleges lehetőség hátteréről és jelentőségéről.

szabó sándor

Fotó: Titans of Hungary

– Gratulálunk az elismeréshez! Mit jelent ez, és mivel jár pontosan?

– Tavaly volt egy átigazolásom, az újonnan alakult Magyar Futósport Egyesülethez csatlakoztam. Ez a csapat külön szakágakban is foglalkoztat sportolókat, azokon belül is külön szakosztályvezetőkkel és csapatkapitányokkal dolgozik. Az a megtiszteltetés ért, hogy a terepfutó-szakosztály csapatkapitányának választottak meg. A Titans of Hungary ennek a csapatnak a kiemelt sportolóiból áll, akiket minden évben az eredmények és más sportolói szempontok összessége alapján választanak ki. Idén én is megkaptam a bizalmat, a célom az, hogy jövőre is a csapatban maradjak. Ez azért is fontos nekem, mert a Titans of Hungary sportolói nagyobb támogatásban részesülnek. Az én sportomban minden önköltséges, a külföldi versenyek esetében pedig jelentős kiadásokról van szó.

– Csapatkapitányként mik a terveid?

– Szeretném, ha minden országos bajnokságon tudnánk csapatot kiállítani, ráadásul olyat, amelyik elég erős ahhoz, hogy felvegye a versenyt az élmezőnnyel. Szerencsére jól ismerem itthon a futókat és az erőviszonyokat. A csapatomban már vannak erős futók, és még csak most kezdtük az egészet.

– Nagy reményekkel indultál neki ennek az évnek?

– Természetesen, de sajnos a vírusjárvány az én terveimet is felborította, így minden, ami számít, az következő évre csúszik át. Ha jobban belegondolok, még több időt kaptam felkészülni, amit biztosan ki fogok használni.

– Legutóbb a World Mountain Running Association (WMRA) kérdezett téged a sportolói karrieredről, milyen érzés volt interjút adni nekik?

– Nagyon megtisztelő volt. Az első angol nyelvű interjúm volt, kicsit féltem, hogy esetleg nem jól vagy pontosan fejezem ki magam írásban, de a megjelent cikkben nem nagyon írtak át semmit. Jó érzés, hogy számít a véleményem. Azt tapasztalom, hogy komolyan veszik a WMRA-n belül működő, atlétákból álló „elnökséget”, aminek én is tagja vagyok. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)