Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára ért a Toborzó Emlékfutás 2022 váltója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. május 14. 12:30
Gyulára ért a Toborzó Emlékfutás 2022 váltója
A rendezvény keretében a XX. századi hősök és áldozatok emlékművét is megkoszorúzták

Tímár andrea kötött emlékszalagot a futók váltóbotjára

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulára ért a Toborzó Emlékfutás 2022 váltója május 14-én. A Göndöcs-kertbe befutó résztvevők a több mint 1800 kilométeres táv fürdővárosi szakaszát teljesítették.

Braun Tibor őrnagy lapunknak elmondta, a Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör szervezésében megvalósult emlékfutás célja a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

– A május 6. és május 20. között megrendezett programsorozat összesen 219 települést érint, a váltót 24 hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katona alkotja, akik több mint 1800 kilométert tesznek meg – tette hozzá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A gyulai állomáson a váltót Timár Andrea aljegyző fogadta, aki egy emlékszalagot is tűzött a futók váltóbotjára. A rendezvény a XX. századi hősök és áldozatok emlékművének megkoszorúzásával ért véget.

Barun Tibor kifejtette, a szervezők katonai toborzósátorral is várták a fiatalokat, akik az emlékfutás mezőnyét is elkísérték egy darabon. A katonai váltófutás tagjai Sarkad felé vették az irányt, ahonnan majd Sarkadkeresztúron és Zsadányon keresztül hagyják el Békés megyét.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)