Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Világkupán is bizonyított Szabó Sándor hegyifutó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. július 02. 13:00
Világkupán is bizonyított Szabó Sándor hegyifutó
A gyulai származású sportoló 6. helyen ért célba Zakopanéban

Tatra Race Run néven rendezték meg a WMRA Világkupa első állomását június 26-án Zakopanéban. A Tátra bércei között helyet kapó versenyen a gyulai Szabó Sándor is rajthoz állt.

a korosztály dobogójának harmadik fokán

Fotó: facebook.com/szabo.s.sandor

Szabó Sándor elmondta, a futam 25 kilométeres távja 1650 méternyi szintemelkedéssel terhelte az indulókat. A versenyre egy három hetes edzőtáborral készült, így előzetesen a legjobb tízbe várta magát.

– A rajtnál kitörtem és az élre álltam. Saját tempóban, nem kezdtem be, majd azon kaptam magam, hogy senki sem jön utánam, kivéve egy fiatal srácot, akiről tudtam, hogy a lengyelek legjobb hegyifutója. Mentem, futottam, majd 500 méter megtétele után hátranézve láttam, hogy mindenki más lemaradt – ismertette.

Fotó: facebook.com/szabo.s.sandor

A folytatásban már megérkeztek a „kihívók” is a gyulai hegyifutó mellé, a vertikál világbajnok olasz Henri Aymonod egészen a második helyig futotta fel magát. Az élbolyban haladó versenyzők komoly csatát vívtak egymás ellen, így felváltva vették át a vezető helyet.

 – A csúcs előtt aztán éreztem, hogy baj lesz nálam, mert kezdtem görcs közeli állapotba kerülni. Úgy voltam vele, hogy a csúcsig bírjam ki valahogyan, elvégre a lefelé menet az erősségem. 15 kilométernél volt a frissítő és ellenőrzőpont, ahol még majdnem 2 percnyi előnyöm volt a 4. és 5. helyen futó Dematteis testvérekig. A verseny vége előtt begörcsölt a combom oldala, de olyan szinten, hogy le kellett üljek – sorolta Szabó Sándor.

Fotó: facebook.com/szabo.s.sandor

A gyulai versenyző az utolsó métereket már kocogva tette meg, de annál nagyobb volt az öröme, amikor megtudta, hogy az előkelő hatodik helyen szakította át a célszalagot, korosztályában pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– Nagyon boldog vagyok 6. hely miatt, de bevallom őszintén kicsit bánt, hogy nem lett meg az a negyedik pozíció.  Az olaszok a végén odajöttek gratulálni, elmondták, hogy nem sokon múlt. Megyünk tovább, folytatás két hét múlva a Grosglochner-en, ahol szeretnék „revansot venni” a két évvel korábbi eredményemen, mert akkor az akkor nem sikerült valami jól – zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)