Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hurguly-Szabó György pirográf képeiből nyílt kiállítás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2019. augusztus 19. 10:00
Hurguly-Szabó György pirográf képeiből nyílt kiállítás
A kiállítás augusztus 24-ig tekinthető meg a gyulai Postagalériában

A gyulai I. számú posta földszinti galériájában nyílt meg néhány hete Hurguly-Szabó György kiállítása. Az alkotó a képeit pirográf technikával készíti, melynek lényege, hogy az alkotó beleégeti  a képeket a vászonként használt fa-alapokba.

Hurguly-szabó György

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Előbb felrajzolom a képet, aztán forrasztópákával égetem az alapba – árult el Hurguly-Szabó György, aki most  húsz képpel képviselteti magát a nem mindennapi tárlaton. 

Az alkotó eleinte még csak grafittal rajzolt, a színek nem érdekelték. Az évek múlásával azonban, ahogy fejlődött, úgy keresett új kihívásokat és elkezdett a színek világával is kacérkodni.

– A régi öregeknél láttam felforrósított szöggel készült kezdetleges pirográf képeket, és persze akkor még nem tudtam mi is ez, de tetszettek. Megpróbáltam és ment a dolog, autodidaktaként mindig próbáltam egyre nagyobb kihívások elé állítani magam – folytatta az alkotó, aki önmagától kezdte tökéletesíteni stílusát. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy azt  Hurguly-Szabó György lapunknak elmondta, egy-egy alkotás elkészítése hatalmas koncentrációt, rengeteg időt, türelmet és energiát igényel.  Általában 10-15 munkaórát vesz igénybe az elkészítésük, van olyan alkotás amin 28 órát dolgozott.

A kiállítás augusztus 24-ig tekinthető meg a gyulai posta galériájában, ahonnan Kecskemétre viszik a képeket, ahol szintén egy tárlat részei lesznek.  Mint megtudtuk: a képek megvásárolhatók, érdeklődni lehet az alkotó helyszínen megadott elérhetőségein.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)