Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogvatartottakkal zajlott a TeSzedd! akció Törökzugban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 16. 13:03
Fogvatartottakkal zajlott a TeSzedd! akció Törökzugban
Hafenscher Csaba Zoltán: a fogvatartott mindent megtesz annak érdekében, hogy megbocsátást nyerjen

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottainak részvételével indult el a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékszedő akció szeptember 16-án, szombaton az Észak-Törökzugi lakótelepen. A programot felvezető sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester és Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, intézetparancsnok arról beszéltek, hogy az akció egyrészt Gyula városának tisztán tartását szolgálja, másrészt jó esély a fogvatartottak számára, hogy megbánást tanúsíthassanak a társadalommal szemben.

hafenscher csaba zoltán és kónya istván a sajtótájékoztatón

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A TeSzedd! akciónak az a célja, hogy tisztítsuk meg környezetünket azoktól az eldobált, elhullajtott szemetektől, amelyek elcsúfítják a környezetet – mondta Kónya István. – Ezért volt nagyon fontos, hogy a parancsok úr megkeresett, és felajánlotta a büntetés-végrehajtási intézet segítségét. Örömmel fogadtuk, hogy segítenek tisztán tartani a környezetünket, és egyfajta példát mutatnak embertársaiknak.

Az alpolgármester hozzátette, nagyon fontos Gyulán, hogy a zöldterületek ápoltak és tiszták legyenek, hiszen nem véletlenül ismert és elismert a város a tisztaságáról és virágosításáról.

Hafenscher Csaba Zoltán kiemelte: a büntetés-végrehajtási intézetben már több mint négy éve azon dolgoznak, hogy a társadalom számára, akár valós kapcsolattal is, meg tudják mutatni, hogy számos olyan fogvatartott van, aki talán már az elkövetéskor megbánta azt, amit a társadalommal szemben tett. Ezért a fogvatartott mindent megtesz annak érdekében, hogy megbocsátást nyerjen, kikerülésekor pedig befogadó környezet várja.

– Van olyan fogvatartott közöttük, aki 2014 óta szinte az összes jóvátételi programon részt vett. Akár azt is mondhatom, hogy sok civilhez képest akár már többet is tett a városért, valamint a város környezetéért.

Az intézet parancsnoka hangsúlyozta: az akcióban részt vevő fogvatartottak dolgoznak hétköznaponként, így a hétvégi pihenőidejüket áldozták arra, hogy segíthessenek a szemétszedésben.

 

minden szerszám itt van 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)