Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Édesanyák köszöntése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gurzó K. Enikő • KULTÚRA • 2019. május 02. 16:00
Édesanyák köszöntése
Semmelweis-emlékkiállítás nyílt a Pándy Galériában

Képzőművészeti kiállítás nyílt május 2-án a gyulai Pándy-tagkórház galériájában, az igazgatóság épületében. A tárlat anyaga tavaly már megtekinthető volt a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol Semmelweis 200 címmel rendezték meg a tudós magyar orvos születésének 200. évfordulóján.

becsei lászló (a bal oldalon) köszöntötte a megjelenteket

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Köszöntőjében Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa emlékeztetett arra, hogy a Gyulára elhozott emlékkiállítás esőként tavaly nyílt meg a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol az alkotókat és munkáikat Tölgyesi Ágnes, a Pándy-tagkórház orvosi könyvtárának vezetője nyitotta meg.

Az eseménynek több apropója is volt, hangsúlyozta Becsei László. 2018-ban volt 249 éves a Magyar Orvosi Kar, amely Mária Terézia ultimátuma alapján jött létre. Szintén tavaly ünnepelték Semmelweis Ignác, az anyák megmentője születésének 200. évfordulóját.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A főorvos igazgató arról is beszélt, mit tesznek ma az egészségbiztonságért, és bejelentette, elkészült a régóta tervezett gyermekosztály, amelynek ünnepélyes megnyitóját május 8-án tartják. Ugyanekkor egy Semmelweis-szobrot is felavatnak a tagkórház területén.

A tárlatot Mitykó György, a Csabagyöngye Kulturális Központ kiállításszervezője nyitotta meg. Miután felvázolta Semmelweis Ignác érdemeit, bemutatta a művészeket: Baji Miklós Zoltán „BMZ”-t, Bartolák Annát, Batke Lászlót, Csernus Lucát, E. Szabó Zoltánt, Fazekas Attilát, Holó Hóbel Lászlót, Horváth-Gazsó Adriennt, Mancz Fatime Nórát, Mezei Ivettet, Sárik Zsanettet, Séllei-Andruska Annát és Tóth Jánost.

A közelgő Anyák napja alkalmából a kiállítást az anyák köszöntésére ajánlották fel a szervezők.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)