Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két alkotónak nyílt közös kiállítása a Pándy-galériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2023. március 17. 13:00
Két alkotónak nyílt közös kiállítása a Pándy-galériában
Gesznerné Fehér Andrea és Vinczéné Sáró Erzsébet alkotásai egy hónapig láthatók

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Gesznerné Fehér Andrea és Vinczéné Sáró Erzsébet festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás március 16-án a gyulai tagkórház Pándy-galériájában. A két alkotónak összesen 38 alkotását nézhetik meg az érdeklődők.

Gesznerné Fehér Andrea lapunknak elmondta, alig több mint egy éve kezdett alkotni, ez idő alatt két tárlata is volt Gyulán.

– Akrilfestékkel készültek az alkotásaim. Kavicsfestéssel indultam, majd a mentorom arra biztatott, hogy vászonra is kezdjek el festeni. Az ő segítségével jutottam el erre a szintre. Később az olajfestéket is szeretném kipróbálni, és a rajzolást is minél többet igyekszem gyakorolni.

Vinczéné Sáró Erzsébet úgy fogalmazott, a bemutatott képein a technikák összességét igyekezett felvonultatni.

– Grafikát, ceruzarajzot és pasztellkrétaképet is hoztam a kiállításra, és egy különleges, itthon még kevéssé ismert technikát, a pampasztellt is bemutatom a tárlaton. A női sminkek állagához hasonló ez a festék, amihez kötőanyag kerül, így könnyebb vele dolgozni – fejtette ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A megnyitón Hack Gabriella, a kórház humánpolitikai és titkársági osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: annak idején azért alakították ki a galériát, hogy kreatív dolgozóik megmutathassák tudásukat. Örömükre szolgál, hogy egyre több alkotó keresi meg őket képeikkel – tette hozzá.

Béres Ildikó festőművész megnyitóbeszédében arról beszélt, hogy az alkotás számos ponton gazdagítja az amatőr művészek életét.

– Ahogy idősödik az ember, nem az elmúlás felé tekint, hanem megragadja azokat az alkalmakat, amikor rácsodálkozva a természetre, annak egy-egy jelenségére, és úgy gondolja, hogy üzenetet kell átadnia művészetével – fogalmazott.

A kiállítást egy hónapon át nézhetik meg az érdeklődők a Pándy-galériában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)