Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új technológiákról és kutatási eredményekről is szó esett a Gyulai Pálinkafesztiválon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. április 14. 13:31
Új technológiákról és kutatási eredményekről is szó esett a Gyulai Pálinkafesztiválon
Előadások és gasztronómiai bemutató várta a vendégeket a fesztivál szakmai rendezvényén

Pálinka, mint a Kárpát-medencei nemzeti összetartozás szimbóluma címmel tartottak szakmai rendezvényt a Gyula Pálinkafesztivál zárónapján, április 14-én. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett eseményen az előadások mellett gasztronómiai bemutatóval várták az érdeklődőket.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Várkertben megtartott program köszöntőkkel indult. Elsőként dr. Kulcsár László, NAK Békés megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: ez az esemény bearanyozza a város és az ország szabadidős programjait.

– Mindez nem véletlen, hisze a pálinka a 1600-as években indult diadalútjára, a köznyelvben több elnevezést kapott, ami csak arra utal, hogy szeretjük, foglalkozunk vele, népszerű a magyarok körében – emelte ki Kulcsár László

Bora Imre, Gyulai Pálinkafesztivál igazgatója üdvözlő gondolataiban megköszönte a NAK együttműködését és támogatását. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke vezetésével vette kezdetét a látványfőzés, aminek keretében szilvapálinkával készült a pulyka. 

A folytatásban szakmai előadásokat hallgattak a résztvevők. Elsőként a Pálinka helye a magyar fogyasztási kultúrában címmel mondta el gondolatait Birkás István, a Birkás Pálinkaház tulajdonosa. Utána Szilva a konyhában címmel tartotta meg bemutatóját Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és Balogh László, a Gyulai Kézműves Cukrászda tulajdonosa.

Később arról is szó esett, milyen technikai újdonságok bukkantak fel az elmúlt időszakban a lepárlás technológiájában, majd Kutató-fejlesztő munka az ágyas pálinka készítésében címmel tartotta meg előadását  Bolyhos Zoltán, a Bolyhos Pálinkafőzde tulajdonosa.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)