Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
A legjobb magánfőzőket és bérfőzetőket is díjazták a Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton. A díjakat a Hunguest Hotel Gyulában osztották ki.
A 2025-ös rendezvény gyümölcse a cseresznye, az év cseresznyepálinkájának a Krajnyák Zoltán Katalin cseresznyéből készült italát választották, amely egyúttal elnyerte a Hunguest Hotel Gyula különdíját is.
A legeredményesebb bérfőzető Kiss Tibor lett, a legjobb bérfőzetett pálinkának pedig Sóvári Károly kajszibarack párlatát választották. A legeredményesebb bérfőzde a Sáppusztai Pálinkafőzde lett. A legeredményesebb magánfőző címet Lipcsei Adrián érdemelte ki, a legjobb magánfőzött párlatnak pedig Madarász Zoltán sajmeggy párlatát választották.
Gyula város különdíját az a nevező kapta, aki a fürdővárostól legtávolabb eső településről küldött mintát. A díjat Meggyes Gábor kapta, aki Hollandiában, Heythuysen városában lakik.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. elismerését Fitos András morvai muskotályszőlője kapta, a Gyulahús Kft. különdíját, amelyet a nem szokványos gyümölcsből készült ital kaphatott, Kiss Tibor goji bogyó párlatának ítélték oda.
A Gyulai Várfürdő különdíját Lipcsei Adrián boroshordóban érlelt kékfrankos rozé seprő párlata érdemelte ki, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei igazgatósága pedig Pintér Gergely ágyas fekete Noah szőlő párlatát díjazta.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés vármegyei igazgatósága Győrfi Bertalan Jázmin szőlő és Gönci kajszibarack blendjét találta a legjobbnak.
Az ítészek kategóriagyőzteseket is hirdettek.