Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon
dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihirdették a Brillante és a pálinkás bonbonok versenyének győzteseit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2025. június 07. 18:35
Kihirdették a Brillante és a pálinkás bonbonok versenyének győzteseit
A legjobbnak választott édesség Gyulán készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kihirdették a Brillante – 2025 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, valamint az Év Pálinkás Bonbonja verseny győzteseit szombaton a Gyulai Pálinkafesztiválon. Az Almásy-kastélyban a kereskedelmi pálinkákat és főzdéket díjazták.

A megjelenteket elsőként Bora Imre fesztiváligazgató köszöntötte, aki sok sikert kívánt a résztvevőknek, hozzátéve, hogy a két szakma sokban tudja egymást segíteni.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte: a bonbonverseny már az első megrendezésekor is ígéretesnek tűnt, tavaly viszont már biztosan látszott, hogy ugyanolyan sikeres lehet, mint a Brillante, ezt bizonyítja az is, hogy rekordszámú, 143 nevezés érkezett az édességek versenyére.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei elnöke úgy fogalmazott, fontos ezeknek a termékeknek a népszerűsítése, hiszen ezzel a magyar gasztronómia színvonalát emelik.

Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelemért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a pálinka nagy múltra visszatekintő termék, amely a 2000-es évek óta egyre igényesebb a fejlődő technikának is köszönhetően.

Veszely Attila mestercukrász, csokoládémester, a bonbonverseny zsűrielnöke köszönetet mondott a szervezőknek és a bírálatban résztvevőknek, valamint gratulált a nevezőknek.

Fabulya Attila, a bonbonverseny ötletgazdája és versenyigazgatója a pálinkák és édességek bírálatát foglalta össze.

Idén a legjobb kereskedelmi pálinka Sáppusztai Pálinkafőzde cigánymeggye lett, az ítészek pedig a legeredményesebb pálinkafőzde címet is a sáppusztai főzdének ítélték oda.

Az eredményhirdetésen Gyula város különdíját az NVMEN Pálinkafőzde sárga muskotálya kapta, a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének különdíját pedig a Zimek Pálinka Manufaktúra nyerte el.

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a Sáppusztai Pálinkafőzde DEEP grapefruit párlatot díjazta, a Gyulahús Kft. ugyanennek a főzdének a DEEP citrom italát ismerte el.

A Zimek Pálinka Manufaktúra két további különdíjat is elnyert: a hordóban érlelt törkölypálinkát a Gyulai Várfürdő, az ágyas meggyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei igazgatósága díjazta.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés vármegyei igazgatóságának különdíját a Sáppusztai Pálinkafőzde vehette át a som-szilva pálinkájuk elismeréseként.

Az ítészek champion minősítéseket is kiosztottak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 2025-ös év legjobb pálinkás bonbonja a Kis Kézműves Kft. Luxus Fúzió fantázianevű, fügepálinkás, libamájas édessége lett. Ugyanezt választották meg a legjobb krémtöltelékes bonbonnak is.

A közönségdíjat a Szent Korona cukrászda meggyes-mandulás bonbonja kapta. A legjobb cseresznyepálinkás kézműves édességének a Csokiss Manufaktúra vadcseresznyés bonbonját választották, a legjobb párlattal készült bonbonja pedig a My Choccy Csokoládémanufaktúra gin soirée-je lett.

A legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonboja címet a Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum Pálinkás Jó Reggelt fantázianevű édessége kapta, amelybe homoktövis pálinkát töltöttek.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal különdíját a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola Csabagyöngye Bonbonja kapta, Gyula városának különdíja pedig a Heaven’s Chocolate-hez, akik málnapálinkával édességet készítettek.

A Gyulai Várfürdő elismerését a Tündércsoki kávépárlatos bonbonja érdemelte ki, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei igazgatóságának különdíját pedig Molnár Viktor kajszibarackos édessége kapta.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés vármegyei igazgatóságának különdíja az ÉASZC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumhoz került egy máklikőrös bonbon miatt, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. különdíját pedig az Eva Collection cseresznyepálinkás-juzus bonbonja kapta.

Az Aqua Hotel különdíja a Szent Korona cukrászda: madártejes-meggyes-mákos bonbonját díjazta, a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete a Chocofive Kft. feketecseresznyepálinkás édességének adott különdíjat.

A Gyulahús Kft. különdíját Mák Dorottya máklikőrös és a Desszertplatz meggylikőrös édességei kapták, az Agrárminisztérium különdíja pedig a JD Desszert Kft.-hez került a MorgEnjoy elnevezésű bonbonért.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM