Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Húsfeldolgozó csarnok létesülhet a Henyei úton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. január 09. 11:00
Húsfeldolgozó csarnok létesülhet a Henyei úton
Munkahelyteremtő beruházásról tárgyalt a gyulai képviselő-testület rendkívüli ülésén

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Tizennégy embernek munkát adó húsfeldolgozó csarnok létesülhet a gyulai önkormányzat egyik Henyei úti ingatlanján. A terület értékesítésére zártkörű, meghívásos pályázatot írt ki a város.

A 6659 négyzetméteres, beépítetlen telek kikiáltási árát 13,5 millió forintban határozta meg a képviselő-testület január 9-i rendkívüli ülésén.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester ismertette: az önkormányzatot a gyulai székhelyű HÁZI-HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviselője kereste meg azzal, hogy megvásárolná az ingatlant, a cég erről szándéknyilatkozatot is tett. Elmondta: a Sinka István utcában boltot működtető kft.-nek jelenleg egy másik településen, egy bérelt ingatlanban van az üzeme, ezt szeretné a fürdővárosba telepíteni.

A városvezető kiemelte: a területen húsfeldolgozó csarnokot építenének, amely a tervek szerint tizennégy embernek biztosítana munkát. Jelezte: a beruházáshoz fejlesztési támogatást igényelne a cég.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A polgármester kitért arra is, hogy a terület forgalmi értéke az értékbecslés alapján 13,5 millió forint, ám mivel építési teleknek minősül, 27 százalékos adó terheli, így a bruttó értéke 17 millió 145 ezer forint. Mivel az ingatlan bruttó forgalmi értéke meghaladja a 15 millió forintot, az önkormányzat vagyonrendelete alapján zártkörű versenyeztetést kell lefolytatni – tette hozzá.

Elmondta: a pályázati felhívást a HÁZI-HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mellett az azonos gazdasági ágazatban tevékenykedő Gyulahús Kft. és a szintén a Henyei úti ipari területen működő Kőstil Kőfaragó, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapja meg. A pályázatok január 9-én éjfélig nyújthatók be.

Az ajánlatokat a gazdasági erőforrások bizottsága bírálja el. Eredményt a pályázatok benyújtását követően nyolc napon belül hirdetnek. Több azonos vételi ajánlat esetén versenytárgyalásra kerül sor.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)