Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenes vércukorszintméréssel várnak mindenkit a várfürdőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. január 09. 09:00
Ingyenes vércukorszintméréssel várnak mindenkit a várfürdőben
A szakemberek minden érdeklődőt szívesen tájékoztatnak a diabéteszről

Képünk illusztráció

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A minden évben január 11-én megtartott gyermekdiabétesz-naphoz csatlakozva január 19-én a Gyulai Várfürdőben egész nap vércukorszintméréssel és tanácsadással várják a helyieket. 
 
A szervező Diaboló Alapítvány kuratóriumi tagjától, Lévai Ildikótól megtudtuk, hogy ezen a napon több cukorbeteg gyermeket is vendégül látnak a helyi fürdőben. 
 
– Fontos, hogy beszéljünk a cukorbetegségről. Rendszeresen nézessük meg a vércukorszintünket, és figyeljük családtagjaikat is, főleg gyermekeinket, hogy észrevegyük rajtuk az esetleges tüneteket – mondta az alapítvány munkatársa, aki azt is hozzátette, hogy csak a múlt hónapban a helyi kórházban öt új cukorbeteg apróságot diagnosztizáltak.
 
– Nekik alapítványunk egy cukorbeteg-kezdőcsomaggal készül, amiben minden, számukra fontos tárgy megtalálható, a sürgősségi csomagtól a mérlegen keresztül egészen a számológépig – mondta el Lévai Ildikó, aki hangsúlyozta, hogy nemcsak a cukorbetegeket várják az eseményre, hanem mindenkit, aki szívesen tájékozódna a betegségről, vagy csak vércukorszintjét ellenőriztetné a várfürdő téli pihenőjében egész napon át dolgozó szakemberekkel.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)