Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy gyulai édesanyát is beválasztottak a Richter a Nőkért program inspiráló személyei közé

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 18. 18:10
Egy gyulai édesanyát is beválasztottak a Richter a Nőkért program inspiráló személyei közé
Lévai IIdikó kisfia betegsége miatt indította el vállalkozását

 

 

Egy gyulai édesanyát, Lévai Ildikót is bemutattak a Richter a Nőkért program új kezdeményezésében, amit közösségépítő szándékkal hívtak életre a szervezők. Programjukkal olyan inspiráló élettörténeteket igyekeztek felkutatni és bemutatni, amelyek az újrakezdésről szólnak.

Egy-egy sorsfordító esemény miatt bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy kilátástalan helyzetbe kerül. Szereplőinkben az a közös, hogy az ilyen élethelyzetekből, még ha komoly erőfeszítések árán is, de felálltak, mert hittek az újrakezdésben. Példájuk bátorítást ad mindenkinek, köztük azoknak is, akik fontolgatják a megújulást és azoknak is, akik a mélypontról keresik a kiutat – írják korábbi felhívásukban. 

A Richter Főnix Közösség idén öt olyan nőt mutatott be, aki komoly kihívásokkal találta szembe magát az életében, ám végül képes volt az újrakezdés mellett dönteni. A kiválasztott szereplők bátorságát a közelmúltban a Főnix est keretében ismerték el. Az eseményen az öt kiválasztott hölgy mellett részt vett Tari Annamária pszichológus, Csermely Gyula szülész-nőgyógyász és Caramel. 

Lévai Ildikó életében a kihívást kisfia betegsége jelentette. Gyermeknél cukorbetegséget diagnosztizáltak, ami az egész család életét megváltoztatta. Az édesanyának meg kellett tanulnia, hogy hogyan főzzön egy diabéteszesnek, részben ennek köszönhetően indította el vállalkozását. Ma cukorbetegeknek is készít lekvárokat, szörpöket. 
 
–  A történetem megnyerte a Richter Gedeon Nyrt.-t és Szekeres Pál fővédnököt, így kerültem a kiválasztottak közé. Tavaly ősszel keresett meg Jakupcsek Gabriella munkatársa. Akkor már voltak előzetes információik rólam, azokat egyeztettük az első alkalommal – emelte ki a díjazott. 
 
– Azt gondolom, a saját történetem segíthet másokon is, átlendíthet embereket a holtponton, általa erőt meríthetnek, vagy egyszerűen csak elgondolkozhatnak a saját életükön. Mindenkinek van az életében nehéz időszak, van, akinek ez hullámokban jön. Velem is így volt. Világ életemben hittem magamban, így még soha semmit nem adtam fel. A nagyon nehéz, embert próbáló élethelyzetekben is megtaláltam a magam kapaszkodóját, szinte rögtön képes vagyok meglátni azt a bizonyos fényt az alagút végén. Ez persze egyedül rendkívül nehéz, kell a család és a közvetlen környezet támogatása – mondta Lévai IldikóHozzátette: számára a Richter Főnix Közösség tagjának lenni óriási elismerés. 
 
– Ez hatalmas megtiszteltetés, ez az elismerés erkölcsi oldala. Mindemellett a gyógyszercég arra is figyelmet fordított, hogy segítse az öt főnixlány” mindennapjait a munkában és a szabadidő terén. Engem egy nagyon komoly gáztűzhellyel leptek meg, úgyhogy nincs mese, tovább kavarok” – tette hozzá a gyulai édesanya. 

Lévai Ildikó azt mondja, a kihívásból erőt merített. Ma már nemcsak saját kisfiának, hanem országszerte számos diabéteszes gyermekkel élő családnak segít speciális lekvárjaival és szörpjeivel. 

– Nem kizárólag a diabetikus lekvárokkal és szörpökkel igyekszem segíteni a cukorbeteg gyermekeket az országban, hanem alapítványi tevékenységemmel is. Ez sokkal-sokkal fontosabb, mint a lekvárok. Saját kisfiam mellett igyekszem valamennyi cukorbeteg gyermeknek és családjaiknak segíteni. Ennek része a Hétpettyes angyalok című könyv, a Kéretlen ajándék című film, a sokféle ismeretterjesztő tevékenység és a frissen diagnosztizált gyermekek és szüleik felkarolása a legnehezebb időszakban. Küldetésemmé vált a cukorbeteg gyermekek segítése, itt találtam meg az igazi énemet – emelte ki a gyulai díjazott. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)