Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult a gyulai diákok hatórás vetélkedője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 12. 13:00
Elindult a gyulai diákok hatórás vetélkedője
Egyes feladatoknál a kreativitás, másoknál a jó fizikum számít

Hatórás vetélkedőt rendezett a gyulai diákoknak a Gyulai Ifjúsági Központ és a városi diákönkormányzat június 12-én. A Vigadóban megtartott eseményt hagyományteremtő szándékkal hívta életre a városi fiatalok közössége.

a gyerekeknek egy, három és hatórás feladatokat kell megoldaniuk

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Deli Annamária, a program helyi szervezője lapunknak elmondta: hetedikes és nyolcadikos diákok számára szervezték a szórakoztató programot. 

– Fontosnak tartottuk, hogy ne iskolák vetélkedjenek egymással, így a véletlenre bíztuk a csapatok összetételét: sorsolással választottuk ki az együtt versenyzőket. Sokszínű feladatpalettával készülünk: egyes kihívások a kreativitásra épülnek, másokhoz jó fizikum szükséges – árulta el a program főszervezője. Kiemelte: a zsűribe velük korábban együtt dolgozó, helyi egyetemistákat hívtak meg. 

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy pontosan milyen kihívásokkal kell szembenéznie a versenyző diákoknak. A köszöntő és a szabályok ismertetése után egy hatórás feladat következett: a szorgalmas kezek Gyula város makettjét készítették el gyógyszeres dobozokból.

Később zászlóvadászat indult a városban: a versenyzők egy zászló felkutatása után tudták meg a helyszínen, hogy hol van a következő begyűjtendő tárgy. Az ügyességi kihívások sem maradtak el, így a délelőtt folyamán a rendőrség által szervezett biciklis akadálypályán bizonyíthattak a legjobbak. 

A gyerekek 9 órától 15 óráig versenyeznek egymással, amely során egy-, három- és hatórás kihívásokat kell teljesíteniük. Az első helyezett csapat egy vándorkupát vihet haza.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)