Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kistérségi társulás tagjaival egyeztetett Takács Árpád

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. június 28. 14:25
A kistérségi társulás tagjaival egyeztetett Takács Árpád
A Békés megyei kormánymegbízott az ülésen beszámolt a kormányhivatalt érintő változásairól

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is részt vett a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás június 28-i tanácskozásán. Az eseményen jelen volt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, a társulás elnöke, Szűcsné Gergely Györgyi Edit, Lőkösháza polgármestere, Kalcsó Istvánné, Kétegyháza polgármestere, Pluhár János László, Elek polgármestere és Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője.

görgényi ernő és takács árpád

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kormánymegbízott még nem vett részt a kistérségi társulás ülésein – ezt Görgényi Ernő emelte ki. Takács Árpád azt mondta, látogatásának célja az, hogy beszámoljon arról, hogy milyen változások történtek a kormányhivatal életében, az első fél évben.

A kormánymegbízott azzal kezdte, hogy június 1-jétől tölti be tisztségét, amely új helyzet számára is, ezért úgy hiszi, hogy a leghelyesebb magatartás, ha minél szélesebb körre támaszkodik. Álláspontja szerint a kormányhivatal akkor működhet jól, ha négy pillérre támaszkodik: az első egy jól felkészített szakembergárda, a második, hogy a szakmai szövetségek, amelyek meghatározók egy megye életében, jól működjenek. A harmadik és a negyedik pillér pedig a fiatalokkal, illetve az önkormányzatokkal való együttműködés.

Takács Árpád kiemelte, hogy a térségben kitűnő polgármesterek és vezetők vannak, jó érdekérvényesítő képességgel és együttműködési hajlammal. A kormánymegbízott külön is kiemelte fürdővárosi önkormányzatot és a gyulai városvezetést.

Rátérve a változásokra a kormánymegbízott elmondta, hogy a kormány ésszerűsítette az államigazgatást. A megyei kormányhivatal tizenegy főosztályából hét maradt, aminek az oka az volt, hogy számos hatáskört csoportosítottak át a járási hivatalokhoz, a békéscsabai kormányablak pedig számtalan ügyben jár el megyei illetékességgel.

Számos fejlesztés is megvalósult az utóbbi időben – többek között átadták a járási hivatalokat –, a következőkben pedig még több fejlesztés, valamint átcsoportosítás is várható, így július 1-jétől a gyulai lakosoknak már nem kell Békéscsabára menniük a családtámogatási ügyek miatt, ugyanis az ügyintézést helyben is megtehetik majd.

Takács Árpád beszámolója után a jelen lévő tagok együttműködésükről biztosították őt, majd megkezdődött az ülés hivatalos része.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)