Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula és Békés vármegye lesz az Utazás Kiállítás díszvendége

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. január 11. 14:40
Gyula és Békés vármegye lesz az Utazás Kiállítás díszvendége
Az eseményt február végén rendezik meg Budapesten

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Gyula és Békés vármegye lesz a 46. Utazás Kiállítás díszvendége – jelentették be január 11-én a Békés Vármegyei Kormányhivatal Beliczey-termében. A programot február 22–25. között rendezik meg a fővárosban, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Takács Árpád, Békés vármegye főispánja a tájékoztatón elmondta: a Hungexpo vezetése a tavalyi év végén kereste meg Orosz Tivadart, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, valamint Komoróczki Alizt, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., a kiállításra létrehozott munkacsoport vezetőjét, és kínálták fel, hogy legyenek a kiállítás díszvendégei.

Kiemelte: Gyula turisztikai értékei százezrével vonzza a vendégeket, a kiállításon a fürdőváros mellett több Békés vármegyei önkormányzat, szervezet, illetve rendezvény is bemutatkozhat jövő hónapban.

Orosz Tivadar úgy fogalmazott, fontos volt számukra, hogy Békés vármegye bemutatkozhasson a rendezvényen, valamint az is, hogy ezáltal egy széleskörű összefogás induljon el a résztvevők között.

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke hangsúlyozta: mióta közélettel foglalkozik, még nem volt ilyen mértékű összefogás a vármegyében, a kiállítás építheti és tovább mélyítheti azokat a kapcsolatokat, amelyeknek köszönhetően tovább fejlődhet a turizmus.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A közös munka minden résztvevő számára előnyös – fogalmazott Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, majd hozzátette: a fürdővárosban tavaly a vendégéjszakák száma ismét elérte a koronavírus-járvány előtti csúcsot, meg is haladta azokat az adatokat: 2019-ben 580 ezer vendégéjszakát töltöttek a városban a turisták, a 2023-as szám pedig meghaladta a 600 ezret is.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kifejtette: az elemzések szerint a turizmus jelentősége folyamatosan nő a gazdasági körforgásban, a vendégek pedig a kulturális és aktív turisztikai lehetőségeket keresik leginkább, ezekben pedig Békés vármegye nagyon jól áll.

Melis János, Szarvas címzetes főjegyzője elmondta: majdnem minden alkalommal részt vettek az Utazás Kiállításon, így a szarvasi látnivalók ismertek, de még értékesebbek lehetnek, ha együtt dolgoznak Békés vármegye többi turisztikai szereplőjével.

A részleteket Komoróczki Aliz ismertette: a februári budapesti rendezényen egy száz négyzetméteres standon fogják bemutatni a gyulai és vármegyei turisztikai értékeket, ahol előadásokat, workshopokat fognak tartani, de számos egyéb módon is bemutatkoznak a résztvevők.

Mint mondta, a legnagyobb hangsúlyt a kulturális turizmus kapja, de bemutatják az egészségturizmust, a természeti értékeket, a legnagyobb rendezvényeket, valamint a kisebb településeket is.

Hozzátette: díszvendégként egy nagyobb médiacsomagot kapnak a szervezőktől, amely számos megjelenést biztosít a következő két hónapban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)