Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonysági főzőversenyt rendeznek a Gyulai Pálinkafesztiválon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. május 11. 15:09
Jótékonysági főzőversenyt rendeznek a Gyulai Pálinkafesztiválon
A bevétellel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatják

prohászka bélakozsuch kornélbora imre és takács árpád

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Főzz és segíts elnevezéssel rendeznek főzőversenyt a Gyulai Pálinkafesztiválon május 28-án. A rendezvényről május 11-én tartottak sajtótájékoztatót a várkertben.

Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán elmondta, a szervezőknek – a kormányhivatal, a Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk Megóvásáért Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága, a Gyulai Pálinkafesztivál, valamint Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács, Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke – az volt célja, hogy létrehozzanak egy eseményt, amely a közjót szolgálja, a közösségépítésre és a családokra fókuszál, valamint a gasztronómiához is köze van.

Kiemelte: a főzőverseny bevételével a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatják. A rendezvényen meghívott csapatok, szakképzési centrumok, önkormányzatok, kamarák és egyéb szervezetek mérik össze főzőtudásukat, a nevezési díjat pedig a koraszülöttmentő alapítvány kapja.

Hozzátette: a mai napon elindítottak egy online kampányt is, amelynek célja az, hogy összegyűjtsék ugyanazt az összeget, amelyet a főzőverseny csapatai adnak be nevezési díjként, majd ezt is átadják az alapítványnak.

Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál fesztiváligazgatója kifejtette, Takács Árpád néhány héttel ezelőtt kereste meg a főzőverseny ötletével, amelyre azonnal igent mondott, hiszen mind a fesztivál szervezői, mind a Bora Kft. elkötelezett a jótékonyság mellett.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei elnöke aláhúzta: a kamarának nagyon fontos, hogy részt vegyenek a különböző jótékonysági rendezvényeken, különösen akkor, ha az esemény az ételkészítéssel is kapcsolatos.

Mint mondta, a versenyen az ételeket teljesen mértékben Békés vármegyei, helyi gazdák által biztosított alapanyagokból készítik majd el a résztvevők.

Prohászka Béla aláhúzta: a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége minden olyan rendezvényt támogat, amelyen a hazai értékek és hungarikumok állnak a középpontban, ez a rendezvény pedig különösen fontos, hiszen a legnagyobb érték az emberi élet.

Az alapanyagok közül sem maradhatnak el a hungarikumok, így a csapatok által készített paprikás krumpliba gyulai kolbászt kell majd használniuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)