Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 25. 11:50
Megnyitották a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját
A rendezvényre csaknem 600 résztvevőt vártak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hatodik alkalommal rendezték meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját május 25-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, a rendezvényre csaknem 600 résztvevőt vártak. A koronavírus-járvány miatt 2020 óta nem tudták megszervezni az eseményt, amelynek a kezdetektől az a célja, hogy találkozhassanak egymással, és változatos programokon vehessenek részt a sérült fiatalok.

A megnyitón a megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki elmondta: az első évben mintegy 300 résztvevője volt a rendezvénynek, 2019-ben pedig már 650. A koronavírus-járvány megszakította a találkozók sorát, ám most újult erővel álltak neki a szervezésnek.

A városvezető kiemelte: az elmúlt négy évben igyekeztek minél többet tenni a sérült emberek életminőségének javításáért. Többek között ennek nyomán újult meg a Szivárvány nappali központ, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye beszerzett egy akadálymentesített járművet, bowlingpálya épült, amelyet mozgáskorlátozottak is használhatnak, valamint több intézményt akadálymentesítettek az elmúlt időszakban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán úgy fogalmazott, hogy Gyulán egy építő, vendégszerető, nagyszerű közösség van, és mindenkinek azt kívánja, érezze át a hely szellemének nagyszerűségét.

– Akiknek közös a sorsuk, azoknak közösek a céljaik is, így tudnak csapatot, közösséget építeni, és akik csapatban vannak, azok nincsenek egyedül. Mindez azért fontos, mert számítunk arra a tudásra, kreativitásra, nagyszerűségre, amit tőletek tudunk tanulni – mondta.

A megnyitó után számos programon vehettek részt a megjelent fiatalok. Estig Ki mit tud?, sport-, szabadidős és kézművesprogramok, diszkó várta a fürdővárosi találkozó látogatóit, akik a barátságzászlót is elkészítették.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)