Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 2 milliárd jut a gyulai fejlesztésekre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. június 16. 19:05
Több mint 2 milliárd jut a gyulai fejlesztésekre
A nyertes pályázatokról tartottak közmeghallgatást a gyulai városházán

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 2 milliárd 77 millió forint uniós forrás érkezik Gyulára – közölte Görgényi Ernő polgármester június 15-én a városházán tartott közmeghallgatáson. Az eddig elnyert pályázati támogatásokat többek között bölcsődefelújításra, kerékpárút-építésre, valamint a Zöldkereszt, a Szivárvány Nappali Otthon és a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. épületeinek korszerűsítésére fordítja a fürdővárosi önkormányzat. 

Közmeghallgatás a gyulai városháza ovális termében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A közmeghallgatás iránt ezúttal sem mutatkozott számottevő érdeklődés, a városháza ovális termében mindössze egy gyulai lakos jelent meg. A helyszínen a városvezető ismertette a nyertes projektek összegét, majd Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője és Matei Katalin osztályvezető-helyettes számolt be a pályázatok műszaki tartalmáról.

Görgényi Ernő a részletekről szólva elmondta: a 2014–2020 közötti uniós programozási időszakban felújítják a törökzugi bölcsődét, és új játszóudvart alakítanak a gyulavári bölcsődében. A fejlesztésre összesen 253 millió forintot nyert el az önkormányzat.

A Zöldkereszt Béke sugárúti épületének korszerűsítésére 60 millió forintot költ a fürdőváros. A polgármester kiemelte: a munkálatok már szeptemberben megkezdődnek, így ez a beruházás készülhet el a leghamarabb.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Károly Róbert utcában található Szivárvány Napközi Otthon átépítésére 125 millió forintot fordíthat az önkormányzat. Elhangzott: a támogatásból összekötnék az intézmény két különálló épületét. 

A városi csapadékvíz-elvezető rendszer bővítésére 400 millió forint jut. A beruházás Városerdőt, Dénesmajort, Románvárost, a paradicsomi lakótelepet, a Nagyváradi és a Csabai utat, valamint a Hunyadi, a Scherer Ferenc, a Gábor Áron és a Szentháromság utcákat érinti – ismertette a városvezető.

A kerékpárutakra szintén 400 millió forintot költhet a város. Az összegből új, 4500 méteres szakaszt építenek Gyula és Városerdő között, továbbá újraépítik a Temesvári úti bicikliutat a paradicsomi ABC és a gyulavári híd között.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. irodaházát 161 millió forintból újítják fel. A Településfejlesztési Operatív Program forrásából megvalósuló beruházás keretében egyebek mellett kicserélik a nyílászárókat, és leszigetelik az épületet.

 

.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Foglalkoztatási együttműködések támogatására 300 millió forintot nyert el az önkormányzat. A projekt keretében – helyi vállalkozásokkal és a Békés Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályával együttműködve – olyan képzési programokat indítanak, amelyek piacképes szakmához segíti az álláskeresőket, és enyhítik a térség munkarőhiányát.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a Szeged-Csanádi egyházmegye 166 millió forintot nyert el a Boldog Apor Vilmos Katolikus Óvoda fejlesztésére, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig 212 millió forint támogatást kapott a Gyulavári és Dénesmajor közötti út legrosszabb állapotú, 1,6 kilométeres szakaszának felújítására.

Görgényi Ernő rámutatott: a nagyszámú beruházás kapacitásproblémákat okozhat az építőiparban. Mint fogalmazott, nem tartják kizártnak, hogy az alapanyagok és munkadíjak emelkedése miatt a korábbi költségbecslések már nem állják meg a helyüket. A városvezető elképzelhetőnek tartja, hogy azoknál a projekteknél, ahol nem lehet a műszaki tartalmat módosítani, az önkormányzatnak saját forrásból kell finanszíroznia az értékkülönbözetet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)