Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés vármegyébe érkezik az egyik legtöbb forrás a TOP Plusz programból

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E./MTI • HÍREK • 2023. április 15. 17:06
Békés vármegyébe érkezik az egyik legtöbb forrás a TOP Plusz programból
Békéscsaba és Gyula várostérsége saját fejlesztési programot valósíthat meg

Békés vármegyébe érkezik az egyik legtöbb forrás, csaknem 95 milliárd forint, a TOP Plusz programból – emelte ki Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke a napokban a program monitoringbizottságának alakuló üléséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón.  

Az MTI tudósítása szerint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár az eseményen aláhúzta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) a 2021–2027-es uniós programozási időszak második legnagyobb keretösszegű programja, amely mintegy 2000 milliárd forint európai uniós és hazai társfinanszírozás felhasználásával segíti a magyar települések, járások, vármegyék és a főváros fejlesztéseit.

Kifejtette: a vármegyei kereteket a lakosság száma és a gazdasági fejlettség alapján súlyozottan állapították meg. A források legalább 65 százalékát a négy legkevésbé fejlett régió vármegyéi kapták, a források további 10 százaléka a 36 leghátrányosabb járásba érkezik. A vármegyéknek lehetőségük volt 42 város kiválasztására, amelyek saját fejlesztési programot valósítanak meg önálló forráskeretükből, emellett a fővárosnak is saját forráskerete van.

Mayer Gábor hangsúlyozta: a monitoringbizottság elnökeként célja, hogy a TOP Plusz program 2021–2027 között valós támogatást, segítséget nyújtson a leszakadó térségek felzárkóztatásához. Szeretnék elérni, hogy a Magyarországon élő valamennyi állampolgár egyenlő eséllyel hozzáférhessen a fenntartható jövő feltételeihez, függetlenül attól, hol él.  

Zalai Mihály kiemelte: a program a vármegyén belül a Mezőkovácsházi és a Sarkadi járás fejlődését, felzárkóztatását kezeli kiemelten, a vármegye önkormányzatának döntése alapján a források csaknem 16 százaléka ide érkezik majd. Saját fejlesztési programot Békéscsaba és Gyula várostérsége valósíthat meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)