Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közmeghallgatást tartottak a városházán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. június 10. 15:00
Közmeghallgatást tartottak a városházán
Az eseményen három témáról beszéltek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Közmeghallgatást tartott a gyulai képviselő-testület június 9-én a városháza dísztermében.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki elmondta: a közmeghallgatásnak nem volt előre meghatározott témája, így bárki, bármilyen témában felszólalhat.

A délután egyetlen hozzászólója, Szák András, három témát tárt a grémium jelenlévő tagjai elé. Elmondta, hogy az egész város területén tapasztalja a közvilágítás hiányosságait, gyakran nem világítanak a lámpák, azokat pedig sokáig tart megjavítani.

Beszélt az Álmos vezér téren található játszótérről, amelyről évekkel ezelőtt elbontották a játékelemeket, padokat, mondván, nem felelnek meg az európai uniós szabványoknak, azokat egy hintával és egy használhatatlan mászókával pótolták. Mint mondta, szeretné, ha újra lennének játékok a téren.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Utolsóként egy sándorhegyi csatornáról tájékoztatta a képviselőket, az egykori gátőrház mellett, ahol be van nőve a kerítés, a járdát földdel fedték be, valamint az út szélessége sem megfelelő, csak egy ösvény maradt járható.

A közvilágítás kapcsán Görgényi Ernő elmondta, a javításokat csak a megfelelő engedélyekkel rendelkező cégek végezhetik, de ezekből alapvetően kevés van, helyben pedig egyáltalán nincs ilyen. Átmenetileg a Démász egyik cége végzi a munkálatokat, miután az előzőnek az önkormányzat felmondta a szerződését, mert nem voltak elégedettek a munkájukkal.

A polgármester a játszótér kapcsán megerősítette, valóban csak olyan játékok helyezhetők ki, amelyek megfelelnek bizonyos szabványoknak, ráadásul drágák is. A sándorhegyi téma kapcsán kérte a mérnöki osztályt, hogy vizsgálják meg, milyen intézkedésekre van szükség.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)