Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közmeghallgatást tartottak a városházán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 09. 13:00
Közmeghallgatást tartottak a városházán
Az eseményen több témáról is beszéltek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Közmeghallgatást tartott a gyulai képviselő-testület június 8-án a városháza dísztermében.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, az önkormányzati törvény írja elő, hogy minden évben egyszer közmeghallgatást kell tartania a képviselő-testületnek, amely fórum személyes találkozót tesz lehetővé. A felvetett témákat, ha tudják, azonnal meg is válaszolják, vagy levélben értesítik a kérdezőt a későbbiekben.

Szák András több témát is felvetett a grémiumnak. Elmondta, az Álmos vezér téren anno játszótér volt, de azt elbontották, mert nem felelt meg az európai uniós szabványoknak. Szeretné, ha újra lennének játszóelemek a téren.

Beszélt a közvilágítás hiányosságairól is, illetve több útról, amelyek nehezen járhatók.

Ökrös István önkormányzat képviselő a játszótérről elmondta: többször foglalkoztak a témával, annak pedig pénzügyi oka van, hogy egyelőre nem sikerült megoldani.

A közvilágítás kérdésére Csige Gábor jegyző válaszolt. Kifejtette, a karbantartó cég hibabejelentések alapján javítja a hibákat. A bejelentést megteheti a lakosság is, a közterület-felügyelők pedig negyedévente, éjszaka bejárják a várost és összeírják a felmerülő problémákat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A délután folyamán felmerült egy rossz állapotban lévő tanya problémája, amely a Kálvária-domb felé vezető úton található, a tervezett Eleket és Gyulát összekötő kerékpárút, valamint a Kétegyházi úti körforgalom is, amelyhez a környéken lakók szeretnének kerékpáros- és gyalogos-átkelőhelyet is.

Görgényi Ernő úgy fogalmazott, a tanya tulajdonosát felszólítják, hogy tegye rendbe az ingatlant. A bicikliutat teljes mértékben támogatják, de az anyagiak miatt egyelőre a tervezést sem tudták elindítani. A körforgalom kapcsán ígéretet tett, hogy megvizsgálják a helyzetet.

A Pósteleki úton, valamint az Ottlakai és Bicerei dűlőkön zajló útfelújítások is szóba kerültek, ugyanis az utak jelenlegi állapota miatt oda a mentők, tűzoltók és rendőrök sem tudnának bejutni, ha szükség lenne rájuk. Csige Gábor tájékoztatása szerint az utakat nem helyi vállalkozó csinálja, többször is szóltak neki, hogy úgy érzik, nem lesz elég a meghatározott idő a munkálatokra, mert nem kezdte el azokat időben.

Mint mondta, adni fognak neki egy egy-két napos határidőt, hogy hozza rendbe annyira az útszakaszokat, hogy azokon megközelíthessék az ott élőket, de kilátásba helyezte azt is, hogy feljelentést tesznek ellene.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)