Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Miről álmodik a nő?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Magyari Barna • PUBLICISZTIKA • 2017. január 15. 18:00
Miről álmodik a nő?
Jani bácsi pedig azt is tudja...
____Eredeti-magyaribarna.jpg

magyari barna

Fotó: Gyulai Hírlap

A legtöbbször minden bizonnyal szerelemről. Szerencsés esetben a kedves, a barát, a férj, a nagy érzést viszonzó lovag az álmok címzettje. Valamivel bonyolultabb a helyzet (és persze gazdagabb fantázia kell), ha a szomszéd, a kolléga, a sarki árus, vagy éppen egy népszerű, ismert személyiség a vágyak alfája és omegája.

A képzeletbeli idill azért is szép, mert ott minden saját ízlés szerint történhet. Nem szól be az anyós. Nem nyitnak be a gyerekek. Nem rendez jelenetet a románcból kimaradt „harmadik”. Nem kap kullancsot a természetbe kényszerült pár. A szubjektív élménykimérésen mindig happy endet tölt a „csapos”.

Az alvás mozijában viszont gyakran a „legkényesebb” pillanatban szakad el a film. Rosszkor csörren az ébresztőóra. Hamar zörget a postás. Túl korán veri be a szomszéd az első szeget.

Egy szépségkutató intézet a közelmúltban másmilyen álmodozási felmérést készített. A 18 és 70 év közötti hölgyeket külső megjelenési és testi adottságokra vonatkozó álmaikkal kapcsolatban szólaltatták meg. A megkérdezett nők 49 százaléka a laposabb hasról ábrándozott. A vágyak toplistáján a második helyre (40-40 százalékkal) az üdébb, fiatalosabb arcszín és a dúsabb haj került. Dobogós helyre „tornázta” magát a karcsú derék. A jelentősebb vágykellékek között szerepeltek még a kevesebb ráncok, a formásabb keblek, a szebb körmök és a formásabb fenekek.

Érdekes módon az almát és a szerelmet senki sem említette. Pedig valahol azt olvastam, az almában található bór gondoskodik arról, hogy a sejtek fiatalságáért felelős hyaluronsavak ne épüljenek le. Továbbá, ha az almát fél órával a főétkezés előtt eszzük meg, akkor a benne lévő pektin megduzzad a gyomorban, és mérsékelt telítettségérzést ad, így kevesebb táplálékot igényelünk. Jegyzeteim hőse, Jani bácsi pedig azt is tudja: a szerelem az almánál is kellemesebben karcsúsít...

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)