Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Léggömbparádéval indult az Európai Mobilitási Hét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2016. szeptember 18. 06:36
Léggömbparádéval indult az Európai Mobilitási Hét
Óvodások és kisiskolások nyitották meg a közlekedés hetét Gyulán
____Eredeti-IMG_0618.jpg

mert a lufi jó dolog:)

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az Európai Mobilitási Hét Gyula városában. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett esemény nyitóceremóniája szeptember 16-án délután a Kossuth téren volt.

Sok apró óvodás és nagyobbacska iskolás vette birtokba a programoknak otthont adó rendezvényteret. A Béke sugárúti óvoda és az Implom József általános iskola gyermekeinek mindegyike a kezében szorongatott egy-egy léggömböt, amit csak az Andor bohóc által hajtogatott lufivarázslatok miatt adtak át szüleiknek egy-egy pillanatra.

 

____Eredeti-IMG_0719.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A megnyitó első szavait Baracsi István, azaz Pepe manó mondta el, melyben köszöntötte a megjelenteket, és felkérte Kónya Istvánt, Gyula város alpolgármesterét, hogy mondja el nyitóbeszédét. Kónya István szavaiban felhívta a kicsik figyelmét arra, hogy a mennyire fontos a mozgás, a sportolás és az egészséges táplálkozás. Ezután felkérte Tótka Bálint rendőr alezredest, hogy vezesse át a gyermekeket a Világórához, ahol egyszerre engedték el a sok léggömböt, ezzel nyitva meg szimbolikusan a gyulai közlekedési hetet.

 

____Eredeti-IMG_1085.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Ez a második olyan alkalom, amikor egy egész hetes programmal kedveskedünk a fiatal korosztálynak a mobilitási héten. Az egészségügyi szűrésekkel a középkorúakat és az idősebb korosztályt is szeretnénk megszólítani. Nagyon fontos számomra, hogy elsősorban az óvodásokban és a kisiskolásokban tudatosítsuk a környezettudatosság fontosságát. Emellett az egészséges életmód is nagyon fontos szempont. Elhivatott iskolai pedagógusok és óvodapedagógusok vannak Gyulán, ők valamennyien nagyon fontosnak tartják ezt a hetet, hiszen ez a nevelési program része. A hét folyamán valamennyi óvoda és iskola növendékei részt vesznek valamilyen formában a rendezvényeken. Bízom benne, hogy az elkövetkező esztendőkben még több embert tudunk megszólítani a városban – mondta el lapunknak a mobilitási hétről Kónya István alpolgármester.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)