Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét megrendezik Gyulán az Európai Mobilitási Hetet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 15. 15:00
Ismét megrendezik Gyulán az Európai Mobilitási Hetet
Cikkünkből megtudhatja, milyen programokkal várják az érdeklődőket
Idén újra megrendezik az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között. Magyarországon tizenöt éve szervezik meg a programsorozatot és az azzal egybekötött Autómentes Napot. Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampányához tavaly 182 település csatlakozott. A kampány idei témája a multimodalitás, amely arra ösztönzi az embereket, hogy gondolják át a rendelkezésre álló közlekedési lehetőségeket, és válasszák az utazásukhoz a legmegfelelőbbet.
____Eredeti-europai_mob_het_rusznyak_csaba.JPG

Képünk a tavalyi mobilitási héten készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A kampány szeptember 16-án, pénteken kezdődik a Kossuth téren, ahol Kónya István alpolgármester nyitja meg a rendezvénysorozatot. Köszöntőt mond Kolysza Zoltán alezredes, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője. A Világórához felvonulást terveznek, amely eső esetén elmarad, a megnyitó pedig a polgármesteri hivatal dísztermébe költözik át.

Szeptember 17. a Tekerj az egészségedért! elnevezésű kerékpártúra napja lesz. A menet a gyulavári kastélytól indul, és a Fekete-Körös gátján át egészen a Mályvád erdőig tart. Szeptember 18-án, vasárnap az Autómentes Nap promóciós kampányát tartják a gyulai piacon, egy nappal később pedig a közlekedésbiztonsági vetélkedőt tartanak az Implom József általános iskola udvarán a Gyulai Rendőrkapitányság közreműködésével.

Szeptember 20-án, kedden is az Implom iskolában folytatódik a rendezvény: reggel faültetés lesz a program, majd a mentőszolgálat, a rendőrkapitányság és katasztrófavédelem szervezésében baleset-szimulációt tartanak, majd az Egészségfejlesztési Iroda egészségügyi vetélkedőjén vehetnek részt az érdeklődők. Délután a „20 év-20 kör” Implom-napi futáson vehetnek részt a sportolni vágyók. Szeptember 21-én, szerdán a KÖVIZIG  tart kenus vízi vetélkedőt az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán.

A kampány csúcspontja a 22-i Autómentes Nap lesz. A Megyeház utcán és a Petőfi téren már reggel 9 órától elkezdődnek az események kerékpáros bemutatókkal, a legkisebbeket pedig Pepe manó interaktív gyermekműsora szórakoztatja majd. A Gyulai Mentőszolgálat  elsősegély bemutató tart, az Egészségfejlesztési Iroda vérnyomás-, pulzoxi-, koleszterin- és vércukormérést végez, de bemutatót tart a gyulai kutyakiképző iskola is, valamint számos egész napos programon is részt vehetnek az érdeklődők.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)