Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az autómentes közlekedést népszerűsítették a Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 24. 15:00
Az autómentes közlekedést népszerűsítették a Béke sugárúti óvodában
A tagintézmény idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez

Képünk az óvoda tavalyi rendezvényén készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági előírások mellett tartotta meg szeptember 22-én az Európai Mobilitási Héthez és az autómentes világnaphoz kapcsolódó programját a Béke sugárúti óvoda.

Szilágyi Ferencné tagintézmény-vezető lapunknak elmondta: az óvoda pedagógiai programjának egyik kiemelt területe a biztonságos közlekedésre való nevelés, ezért is tartják fontosnak, hogy minden évben bekapcsolódjanak a környezettudatosságot erősítő európai rendezvénysorozatba.

Hozzátette: immár évtizedes hagyomány, hogy csatlakoznak az Európai Mobilitási Héthez, amely a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, közlekedési és városképi problémákra is felhívja a figyelmet.

Hangsúlyozta: a járványhelyzet miatt idén szigorú biztonsági előírások mellett rendezték meg az eseményt az óvoda udvarán és 2014-ben felújított közlekedési játszóparkjában. Az óvodáscsoportokat elkülönített területeken várták ügyességi játékokkal, a feladatokat többek között kerékpárokkal, rollerekkel, gokartokkal teljesíthették – ismertette Szilágyi Ferencné. Hozzátette: a közlekedési eszközöket használat előtt és után is fertőtlenítették.

A tagintézmény-vezető kiemelte: a rendezvénysorozat céljaihoz igazodva a tagintézmény dolgozói kerékpárral érkeztek az óvodába a program napján.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)