Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vetélkedőkkel és kerékpáros bemutatóval kezdődött Gyulán az Autómentes Nap

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 22. 14:20
Vetélkedőkkel és kerékpáros bemutatóval kezdődött Gyulán az Autómentes Nap
A programokkal az alternatív közlekedési eszközöket népszerűsítették a szervezők
____Eredeti-alap.jpg

A gyerekek különleges bicikliket is kipróbálhattak az Autómentes Napon 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

Az időjárás majdnem közbeszólt, de végül akadálytalanul indult az Autómentes Nap szeptember 22-én Gyulán. Az Európai Mobilitási Héttel egybekötött eseményhez a nyolcadik alkalommal csatlakozott a város, így már számos programon vehettek részt az érdeklődők a hét folyamán.

Szabóné Kurta Julianna lapunknak kifejtette, a kampány lényege, hogy felhívják az emberek figyelmét az egészséges életmódra.

– A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már tizenötödik alkalommal rendezi meg ezt a programsorozatot, amelyhez Gyula nyolcadik alkalommal csatlakozik, az idei pedig a második év, amikor az egész héthez csatlakoztunk. Ez Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampánya, amelynek célja, hogy az önkormányzatokat ösztönözzék a környezetbarát közlekedési intézkedések bevezetésére. Kerékpárral, gyalogosan és tömegközlekedéssel olcsóbb és egészségesebb az utazás, valamint a környezetünket is óvjuk – mondta Szabóné Kurta Julianna.

A programok már 9 órakor elkezdődtek a Megyeház utca lezárt részén és a Petőfi téren. A Gyulai Rendőrkapitányság segédletével kerékpáros akadálypályán mehettek végig a legkisebbek, 10 órától pedig Pepe Manó interaktív műsorán szórakozhattak a gyerekek. Toma és Csapata egész nap autentikus, játékos vetélkedőkkel várt mindenkit, a Körös-Bike pedig versenykerékpáros szimulátort állított fel a téren. Schlett Győzőnek köszönhetően háromkerekű és más különleges bicikliket próbálhattak ki az óvódás és iskolás csoportok, de lehetőség volt elsősegély-bemutatón is részt venni, valamint orvosi vizsgálatokra jelentkezni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)