Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Implom-kertet avattak névadójuk tiszteletére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 20. 13:30
Implom-kertet avattak névadójuk tiszteletére
Húsz éve viseli Implom József nevét a 3-as számú általános iskola
Több okból is különleges a szeptember 20-án megtartott Implom-nap a Gyulai Implom József Általános Iskola életében: egyrészt a hagyományos túra helyett ezúttal csatlakoztak az Európai Mobilitási Héthez, ezáltal különleges programok sora várta a tanulókat, másrészt húsz éve vették fel Implom József nevét. A neves évfordulóra fa- és virágültetéssel, valamint egy új udvarrész megnyitójával készült a tagintézmény.
____Eredeti-alap.jpg

A gyerekek szalagokkal díszítették fel az Implom-fát 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

– Gyula város újra megtartja az Európai Mobilitási Hetet, immár második alkalommal, és azzal párhuzamosan az autómentes napot – kezdte köszöntőjét Kertes Gabriella, a Gyulai Implom József Általános Iskola tagintézmény-vezetője. – A programsoroz keretei között a mai napon egészségnapot tartunk az iskolában, általános iskolás csapatokat várunk a vetélkedőkre. Maga a program baleset-szimulációval kezdődik, amelyet a tűzoltóság, a rendőrkapitányság, a mentőszolgálat és az Egészségügyi Alapellátási Intézmény közösen szervez.

Kertes Gabriella kifejtette, hogy az intézmény mögötti területet az önkormányzat, a képviselő-testület és Kónya István alpolgármester segítségével megvásárolták, a kialakított részt pedig Implom-kertnek nevezték el, ennek az ünnepélyes átadására került sor. A névadó előtt tisztelegve elültették az Implom-fát, amelyre a gyerekek által írt gondolatokat szalagoztak fel, amelyek arról szólnak, hogy szerintük miért jó implomosnak lenni.

Kónya István köszöntőjében elmondta, hogy a most megnyitott területet tavaly vásárolták meg, valamint azt, hogy bízik benne: azok a gyermekek, akik részt vettek a fa- és virágültetésen, akár újabb húsz év elteltével is büszkén mondják majd az ő gyerekeiknek, később az unokáiknak, hogy itt voltak, amikor elültették ezt a fát. Gyula város alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy sok év elteltével is elmondhatjuk majd azt, hogy Gyulának az egyik legszínvonalasabb intézménye továbbra is az Implom iskola.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)