Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is megtartották az autómentes világnapot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. szeptember 22. 16:00
Gyulán is megtartották az autómentes világnapot
Kerékpáros bemutató és interaktív gyermekműsor is várta az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megtartották Gyulán az autómentes napot az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében szeptember 22-én. A művelődési ház mögötti téren délelőtt 10 órakor elkezdődtek a programok, többek között kerékpáros bemutatón és interaktív gyermekműsoron is részt vehettek a gyerekek. 

A rendezvényen Makráné Gombkötő Zita, Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetője köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: már az óvodában fontos és hasznos megtanítani a gyerekeknek a közlekedés szabályos és környezetbarát módjait.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Óvodáinkban valljuk, hogy a szemléletformálást a lehető legfiatalabb életkorban kell elkezdeni. Megismertetjük a gyerekekkel a közlekedés és a környezetszennyezés kapcsolatát, beszélünk a séta egészségmegőrző szerepéről – mondta.

Hozzátette: a kisgyermekek utánzás útján tanulnak, és a felnőttek azok, akinek viselkedésükkel mintaként kell szolgálnunk a környezetbarát közlekedés tekintetében is.

– Bízunk benne, hogy Gyula városában egyre több családnak lesz elsődleges közlekedési eszköze a kerékpár – fejtette ki. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eseményen az óvodásokat zenés előadás és a Hanta Banda műsora várta, majd közös bemelegítés indult, és a nagyobbak birtokba vehették a Béke sugárúti óvoda kerékpáros akadálypályáját. 

A sportprogramok mellett a Helen Doron nyelviskola interaktív foglalkozását is élvezhették a megjelentek, és akinek volt kedve, aszfaltrajzolással is elüthette az időt az autómentes napon.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)