Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is megtartották az autómentes világnapot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 23. 09:00
Gyulán is megtartották az autómentes világnapot
Interaktív programok és koncert is várta a gyerekeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megtartották az autómentes világnapot az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat részeként. A művelődési központ mögötti parkolóban számos program várta az érdeklődőket.

A megjelenteket Kónya István alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, az autómentes nap a környezetvédelemre, a klímavédelemre, valamint a közösségi közlekedés és a kerékpározás fontosságára hivatott felhívni a figyelmet.

Kiemelte: azért is lenne fontos, hogy kevesebben használjanak autót, hogy megőrizzük a levegő minőségét, a kerékpározással pedig mindenki tesz az egészségéért, ezért a gyermekeket is erre biztatta. A kerékpárutakat folyamatosan újítják fel városszerte, nemrég pedig új is épült a Nagyváradi úton.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az alpolgármester hozzátette: Gyulán valamivel több mint 12 ezer háztartás van, a bejelentett gépjárművek száma pedig megközelíti a 15 ezret, amely azt jelenti, hogy van ahol már nem csupán kettő, de akár három autó is van, ez pedig leterheli az utakat és rontja a levegő minőségét.

A köszöntő után a Béke sugárúti óvoda gyermekei adtak műsort, fellépett a Familistic Duo, majd a közös bemelegítés után a gyerekek kerékpáros akadálypályát próbálhattak ki, interaktív játékot szervezett a Gyulai Barbell Sport Club és a Helen Doron nyelviskola is, valamint aszfaltrajzolás is várta az érdeklődőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)